Modificările aduse prin OUG Pilonului II de pensii? Senatorul Ionuţ Chisăliţă este de acord cu ministrul Eugen Teodorovici!

Senatorul PSD Narcis Ionuţ Chisăliţă consideră benefice schimbările privind Pilonul II de pensii, care vor fi introduse printr-o Ordonanță de Urgență și vor intra în vigoare de la începutul anului viitor, conform anunţului făcut aseară de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat, marți, într-o declarație de presă la Guvern, mai multe schimbări în ceea ce privește Pilonul II de pensii, schimbări care vor fi introduse printr-o Ordonanță de Urgență.

Comisionul de administrare pentru fondurile de pensii Pilon II va fi redus la 1%, de la 2,5%, de anul viitor, conform OUG citată. „Un alt aspect important este că o persoană care participă la un fond de pensii trebuie și este normal să se poată retrage, dacă consideră de cuviință. Se poate retrage pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de cinci ani de participare la respectivul fond. La momentul la care persoane respectivă se retrage înainte de deschiderea dreptului de la pensie privată, activele cuvenite se transferă participantului respectiv cu un comision de retragere de 2% din aceste active”, a explicat Teodorovici, care a mai spus că fondurile de pensii Pilon II vor putea investi în proiecte public-private.

Senatorul Ionuţ Chisăliţă a anunţat azi că prin Ordonanța dată de Guvern se introduc trei modificări benefice pentru români și pentru România.

„1. Fondurile din Pilonul II vor putea participa la finanțarea proiectelor strategice de infrastructură în regim parteneriat-public-privat. Deci bani românilor, în loc să stea degeaba în bănci, pot fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii României.

2. Cetățenii vor putea opta pentru retragerea din pilonul II înainte de pensionare. Fondurile acumulate le vor putea fi transferate, dar se va reține un comision de retragere de 2%. Nu se pot retrage însă înainte de 5 ani de la înscrierea in fondul respectiv.

3. Se diminuează comisioanele încasate de administratorii privați, în funcție de rata de rentabilitate a fondului administrat. Astfel, administratorii privați care nu se dovedesc eficienți vor primi un comision mai mic“, sintetizează senatorul PSD de Caraş-Severin măsurile anunţate de ministrul Eugen Teodorovici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/