Modificarea legilor justiţiei i-a scandalizat şi pe magistraţii Judecătoriei Caransebeș!

Magistrații Judecătoriei Caransebeș s-au solidarizat și ei cu colegii lor magistrați din țară, care au dorit să tragă azi un semnal de alarmă față de anunţatele modificări la Codul penal și cel de procedură penală.

„Exprimăm public dorința unei dezbateri reale asupra amendamentelor propuse astfel încât toate autoritățile și persoanele interesate să aibă posibilitatea să analizeze și să-și exprime poziția, luarea în seamă a propunerilor legislative făcute de CSM, analizarea efectelor pe care aceste modificări le vor produce asupra drepturilor și libertăților cetățenești, astfel cum acestea sunt consacrate în Constituția României”, transmit judecătorii din Caransebeş.

Aceștia spun că recunosc rolul Parlamentului de a legifera, însă atrag atenția asupra nevoii unor dezbateri ample cu privire la modificările dorite într-un domeniu așa de sensibil.

Tot astăzi, în jur de 300 de magistrați și cursanți ai Institutului Magistraturii au protestat, în fața Curții de Apel București, exprimându-și nemulțumirea față de modificările aduse în Parlament la legile justiției și la codurile penale. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, era mesajul scris pe pancartele participanților, potrivit Mediafax. Magistrații au ținut în mâini robele pe care le îmbracă în sala de judecată. Proteste similare au avut loc în mai multe zone ale țării, printre care Galați, Brașov, Slatina, Covasna și Constanța. Magistrații contestă modificările codurilor penale anunțat în comisia specială parlamentară.

foto: www.rfi.ro