Modelul lui Popa e Bolojan, iar al lui Dunca este Nelu Popa. „Voi încerca să-l copiez pe Nelu Popa că are atâtea exemple pozitive care merită copiate”

Campania electorală pentru alegerile locale este foarte aproape, chiar dacă Guvernul Orban nu a stabilit o dată precisă. Deși pandemia de COVID-19 i-a ținut pe politicieni mai mult în casă, în mare se cunosc candidații pe care partidele îi vor arunca în luptă. La Consiliul Județean se prefigurează o dispută între actualul președinte, social-democratul Silviu Hurduzeu, și mai nou-venitul în politică, omul de afaceri Romeo Dunca.

În stilu-i caracteristic, diferit de cel clasic afișat de toți politicienii cu ștaif, Dunca este conștient că îl va aștepta o confruntare dură cu mult mai experimentatul său contracandidat. „Într-un fel eu mă bucur când văd că toți sunt împotriva mea. Sunt obișnuit cu modul ăsta de acțiune, ca toți ceilalți să facă front comun împotriva candidaturii mele. Cred că așa va fi până la urmă, nici nu mai contează de la ce partid vor fi, pentru că ei toți sunt pentru același om”.

La întrebarea de ce îi trebuie lui Romeo Dunca să conducă un județ cu atâtea probleme, în condițiile în care are afaceri, bani, iar pe deasupra nici măcar nu este un om al locului, cunoscutul om de afaceri ne-a mărturisit: „Păi eu nu vin tocmai de la Timișoara. De la Timișoara am venit acum 13 ani și din tot ce am făcut la Timișoara am adus și am investit în județul Caraș-Severin, deci mie îmi este groază ca lucrurile să nu meargă bine pentru că eu aici mi-am investit toți banii câștigați în ani de zile la Timișoara. Altfel spus, motivația pentru care îmi pasă de județul ăsta este în primul rând că aici pot să zic că este casa mea. Eu stau mai mult în județul Caraș-Severin decât în Timișoara și, credeți-mă, aproape în fiecare zi sunt pe Muntele Mic, sufletul îmi este aici și îmi place foarte mult județul ăsta”.

Referitor la campania electorală în care se va angaja nu peste mult timp, Romeo Dunca spune că va fi sincer cu electoratul, că nu se va încărca cu promisiuni electorale pe care știe de la bun început că nu le va putea face. „Poate că va fi un șoc pentru oameni dacă o să mă duc singur în campanie. Sigur, oamenii o să aștepte să le spun toate problemele, nu o să fac asta, pentru că eu nu o să pot să rezolv toate problemele. Ce pot în schimb să promit este că atunci când o să mă aplec asupra unei probleme o să îmi pun amprenta. Deci acolo o să mă uit cu atenție și dacă o să schimb și o să fac ceva, o să fac bine. Cât o să pot, cât o să mă țină energia, câte fonduri voi găsi. Voi încerca să-l copiez pe Nelu Popa că are atâtea exemple pozitive care merită copiate. O să-l rog să îmi împrumute o parte din echipa lui, pentru ca și Consiliul Județean să poată accesa foarte multe fonduri europene, pentru că eu cred că fondurile europene sunt motorul dezvoltării economice acestui județ”.

Neuitând că a ajuns la Polul Sud alături de cunoscutul alpinist Coco Galescu, Romeo Dunca spune că în campanie va lua județul la pas, fără să simtă oboseala. „Cu siguranță o să mă duc și o să le spun oamenilor să nu aștepte mult de la mine, dar ceea ce o să fac, o să fac bine și cinstit, asta o să le spun. Nu o să-i mint pe oameni că o să le facem acuma tot și gata, de mâine o să fie mai bine. Ce pot să promit de pe acum e că în județul ăsta banul public nu se va mai încătușa. Nu știu dacă se încătușează acuma sau nu, dar cel puțin dacă eu voi ajunge la conducere nu o să se încătușeze deloc și fiecare leu o să fie investit bine și cu grijă, asta o să pot să le spun.”, a mărturisit Romeo Dunca.