Moda homeschoolingului a ajuns și în Timiș. Zeci de copii, retrași de părinți de la o școală din Orțișoara

homeschooling
timisoara capitala 2023

Moda homeschoolingului, o activitate educațională alternativă care nu este încă recunoscută în România, a ajuns și în județul Timiș. În total, 53 de copii au fost retrași de părinți de la școală pentru a face ore de acasă. Aproape jumătate dintre aceștia erau înscriși la unitatea de învățământ din localitatea Orțișoara.

Fenomenul homeschooling-ului a prins avânt și în județul Timiș în ultima perioadă. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș, anunță că în acest an școlar au fost retrași de la unitățile de învățământ la care erau înscriși 53 de copii, pentru a participa la activități educaționale de tip homeschooling.

Aceste activități nu sunt recunoscute în România, așa că noi monitorizăm foarte atent lucrurile. Am observat această tendință spre homeschooling acum un an. Sunt 53 de astfel de copii pentru care familiile au optat să-i retragă de la școală pentru a participa la activități de tip homeschooling. 28 dintre acești copii au fost retrași de la Școala Gimnazială din Orțișoara, decizia fiind luată ca urmare a opțiunii familiei pentru o anumită confesiune religioasă”, a declarat Marin Popescu.

Cuib de vise 1000x100

Șeful Inspectoratului Școlar Timiș a explicat că în cazul în care părinții vor vrea să-i înscrie din nou la o unitate de învățământ, este nevoie de echivalarea studiilor. Astfel, copiilor le vor fi evaluate cunoștințele pentru a se decide în ce clasă se pot reîntoarce.

Copiii care fac activități educaționale de tip homeschooling stau acasă și intră online cu persoane din alte țări, de la alte entități educaționale din alte țări care au o astfel de formă de organizare. În alte țări homeschooling este recunoscut, dar în România nu este. Opțiunea este a părinților, de a-și retrage copiii de la școală, dar sperăm că acești copii vor reveni. Este o situație pe care o monitorizăm foarte atent”, a precizat Marin Popescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/