Mocioalcă tace în scandalul Dragnea – Grindeanu!

Mai toți liderii PSD din țară vorbesc despre supărarea președintelui Liviu Dragnea ca fiind justificată, dar în același timp sunt reținuți când vine vorba de remanierea Guvernului. Ion Mocioalcă, în schimb, preferă să tacă și nu se exprimă în niciun fel.

Ridicat în picioare de Liviu Dragnea și muștruluit serios după dezastrul de la alegerile locale, șeful PSD Caraș-Severin a fost retrogradat din funcția de președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, în ciuda scorului fabulos obținut de PSD la parlamentare. În mod cert, Mocioalcă nu se numără printre preferații lui Dragnea și tocmai din acest motiv are o poziție mai mult decât discretă. Asta deși, în sfârșit, e singur la butoane în Caraș-Severin. Practic, acesta se rezumă la câte un „Like” pe pagina de socializare și cam atât.

Liderii PSD din țară în schimb au reacționat în legătură cu tensiunile dintre președintele formațiunii și Guvern, cei mai mulți spunând că Grindeanu trebuia să fie prezent la dezbaterile pe Legea Salarizării. Mihai Chirica, suspendat din partid, susține că sunt câteva puncte slabe, dar ignorate în Executiv.

Absența premierului Grindeanu se discută în Comitetul Executiv!
Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, spre exemplu, consideră că premierul Sorin Grindeanu „bineînţeles că trebuia să fie prezent” la şedinţa din Parlament. „Da, am văzut că preşedintele PSD este nemulţumit de absenţa premierului la şedinţa respectivă, probabil că este îndreptăţită această nemulţumire, eu consider că noi, parlamentarii, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, ne-am făcut datoria faţă de cei care am promis prin adoptarea acestei legi a salarizării, iar prezenţa premierului şi a ministrului de Finanţe, lipsa lor la această întâlnire, probabil că o să discutăm în primul Comitet Executiv Naţional. (…) Bineînţeles că trebuia să fie prezent, aţi văzut şi reacţia preşedintelui”, a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

În ceea ce priveşte înlocuirea premierului Sorin Grindeanu sau a vreunui ministru, liderul PSD Arad este reținut și afirmă că „până în acest moment programul de guvernare a fost pus în aplicare. Înlocuirea unui ministru sau a unui prim ministru nu este la latitudinea mea. Se va discuta în Comitetul Executiv Naţional şi acest aspect”.

Dragnea nu e supărat degeaba!
Și președintele organizației județene PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, înțelege supărarea liderului PSD Liviu Dragnea, dar nu vrea să vorbească despre remaniere. „Este pe bună dreptate supărarea lui Liviu Dragnea, premierul ar fi trebuit să fie prezent la dezbaterea acestui proiect, extrem de important și așteptat (…) Din teritoriu este greu să spui dacă e nevoie sau nu de o remaniere. Cei care se află la conducerea partidului sunt în măsură să ia decizii în urma analizei pe care o face comisia de evaluare. Și legat de înlocuirea premierului Grindeanu mi-e greu să mă pronunț. Nu am toate datele problemelor. Eu cred că în urma evaluării, președintele partidului împreună cu acea comisie de evaluare trebuie să pregătească un material și să-l prezinte Comitetului Executiv”, a declarat pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan.

Mari probleme în actuala guvernare
Mihai Chirica, cel care a fost suspendat în luna februarie din partid, pentru declarațiile sale din timpul protestelor, spune că punctele slabe sunt altundeva în Guvern, dar acelea nu vor fi discutate: „Aş sta foarte simplu să mă gândesc dacă remanierea priveşte şi anumite stângăcii ale unor prietenii politice ale preşedintelui Dragnea. Pentru că de exemplu cele mai multe stângăcii în ultima perioadă au fost făcute în Ministerul Muncii, acolo unde s-a început cu un val întreg de promisiuni şi în cele din urmă s-a ajuns cu un val şi mai mare de eşecuri, ceea ce pentru noi ca partid social democrat este foarte grav. Sunt mari probleme în actuala guvernare, dar cele mai mari pornesc exact de acolo unde nu cred că vor fi remanieri. Nu s-a atras nimic pe fonduri europene, ceea ce este o mare problemă pentru România, iar ministru este doamna Shaidehh. Va fi remaniată doamna Shaidehh? Nu s-au rezolvat încă problemele pe legislaţia în ceea ce priveşte salarizarea şi a creat mişcări de stradă şi permanente greve şi întreruperi de activităţi la multe sectoare din viaţa economică a acestei ţări. Va fi remaniată doamna Olguţa Vasilescu? Sau se urmăreşte punerea la punct a unor miniştri sau chiar a primului ministru, care parese că nu mai răspunde în mod inconştient la comenzi, ci pur şi simplu încearcă să facă un act de guvernare? De asta m-am reţinut să comentez ideea remanierii că nu sunt convins că este pavată cu intenții bune”.

Chirica nu crede că Sorin Grindeanu are forţa necesară pentru a bate cu pumnul în masă în faţa lui Liviu Dragnea: „Nu pentru că nu îl ajută muşchii, ca să spun aşa, ci pentru faptul că ar tensiona şi mai mult relaţia dintre cei doi, care nu este benefică nimănui. Nici dumnealui, nici domnului Dragnea, nici nouă, nouă ţării”.

Lui Dragnea îi trece!
De la Gorj situația se vede însă altfel. Mihai Weber, președinte executiv al PSD Gorj, nu a văzut decât o supărare de moment la Liviu Dragnea și exclude înlocuirea premierului: „Probabil că a fost o reacție de moment, o supărare că nu au fost, dar pe de altă parte acesta a fost un element minor, pentru că a fost o bucurie, trecând legea salarizării, lege mult așteptată de marea majoritate a populației României și cred că asta umbrește acel element, zic eu minor. (…) Nici nu se pune problema ca prim-ministrul să fie înlocuit, pentru că Guvernul condus de premierul Grindeanu a performat până acum, a atins indicatorii economici, indicatori foarte buni. Sigur că totul este perfectibil, dar deocamdată sunt realizări și rezultate foarte bune și, dacă trebuie umblat, trebuie corectat pe parcurs, ca totul să meargă foarte bine. Eu nu cred că este o relație tensionată”.

Se impun schimbări de miniștri!
Liderul PSD Prahova, Bogdan Toader, consideră că „unele schimbări în anumite ministere sunt benefice”. Întrebat dacă se impune o eventuală remaniere în Guvern, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a răspuns că trebuie făcută de o analiză de către „cei de la centru”.

„Consider că trebuie făcută o analiză asupra unora dintre miniștri. Cei de la centru vor lua astfel de decizii. Ne vor consulta, ne vor cere părerea. Nu pot acum să spun dacă e necesară sau nu remanierea. Programul de guvernare a fost respectat, cu mici impedimente”, a declarat Toader.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Grindeanu, liderul social-democraților din Prahova nu crede că acesta trebuie schimbat. „Nu cred că este momentul pentru o asemenea măsură drastică. Cred că unele schimbări în anumite ministere sunt, însă, benefice”, a adăugat Bogdan Toader. Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu nu există o relație tensionată, ci presa a amplificat lucrurile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/