Liberalii cărășeni s-au decis: vor alege sâmbătă ce moțiune susțin!

explo 1000x200

Unul dintre cei trei candidaţi liberali la preşedinţia PNL, Viorel Cataramă, a fost astăzi în Caraș-Severin pentru a-și prezenta moțiunea și a cere votul colegilor din partid. Cu acest prilej s-a lămurit și o neînțelegere: PNL Caraș-Severin nu a decis încă ce moțiune susține!

Faptul că Biroul Permanent Județean l-a mandatat pe Marcel Vela să semneze pentru moțiunea lui Cristian Bușoi nu înseamnă susţinerea implicită a acestei moţiuni de către PNL Caraş-Severin! „Putea oricine semna oricare dintre moțiuni. Domnul Vela a fost mai scrupulos și a cerut un vot în BPJ, dar nu era obligatoriu”, a spus Cataramă. De altfel, primarul Ioan Popa nici nu a semnat pentru moțiunea lui Bușoi, ci pentru cea a lui Ludovic Orban. „Este bine asta! Așa se arată că este democrație în PNL și așa trebuie să fie într-un partid de dreapta. Oricum, sâmbătă, Comitetul Director Județean va da votul pe moțiuni”, a mai subliniat Cataramă.

„Pentru a putea fi citită la congres, o moțiune are nevoie de votul a 10 filiale. O filială poate vota pentru toate trei moțiunile, pentru doar două sau una dintre ele, ba chiar poate să nu voteze niciuna dintre ele”, a explicat preşedintele PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela.

Viorel Cataramă a răspuns mai mutlor întrebări venite din rândul membrilor de partid, după care a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a subliniat că principalele sale puncte din moțiune sunt diferențierea de PSD, relocarea majorității funcționarilor publici în mediul privat și poziționarea clară pe centru-dreapta a partidului.