Mocioalcă nu e singurul! Și liberalii trimit în spitalele din Caraș-Severin asistenți medicali care ne omoară cu zile!

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, și președinta Tineretului Social Democrat din județ, Mihaela Popovici, nu s-au gândit o clipă când au intervenit pentru încălcarea legii în cazul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Caransebeș. La fel a procedat și consilierul local de Moldova Nouă, Cătălin Bîcleșanu, care și-a folosit relațiile pentru angajarea unei asistente ce nu e în stare să ia o notă de trecere la concurs!

Pe filiera PSD-UNPR s-a rezolvat destul de simplu ca „fabrica de asistenți medicali” din Caransebeș să meargă mai departe și să furnizeze sistemului sanitar tot felul de habarniști cu dare de mână. Foștii PDL-iști, acum vopsiți în liberali, știu și ei să se descurce. Consilierul local de Moldova Nouă, Cătălin Bîcleșanu, este doar un exemplu în acest sens. Acesta a avut un rol important în dosarul de corupție de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, când soția unui polițist de frontieră a scos 2.000 de euro din buzunar care, prin intermediului lui Horia Vădrariu, fostul consilier al președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, ar fi trebuit să ajungă la Marian Sorca, director îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Judeţean. 2.000 de euro însemnând șpaga pentru angajarea femeii ca asistentă medicală.

Întreaga activitate infracțională a inculpaților a fost susținută de Cătălin Bîcleșanu, persoană care a înlesnit și sprijinit moral efectuarea acțiunilor ilicite de ocupare, în mod ilegal, a unui post de asistent medical în sistemul sanitar”, au reținut procurorii în rechizitoriu. Practic, având cunoștință de înțelegerea dintre Vădrariu și polițistul Cristian Vijijoii, Bîcleșanu a efectuat demersuri în vederea finalizării activității infracționale, oferindu-se să intervină și el pentru „a rezolva problema cu angajarea”. Bîcleșanu i-a telefonat la un moment dat lui Vădrariu, cu care se află în relații de prietenie de mai mulți ani, și i-a solicitat detalii despre întrevederea pe care urma să o aibă cu Sorca, oferindu-se să se ducă el împreună cu Vijijoii la acesta. „Mi-a spus că a vorbit cu Horia despre examen, că i-a promis că-l ajută cu angajarea, iar atunci nu mai era în localitate. A mai zis că nu-i răspunde la telefon. În același timp mi-a cerut să merg cu el la un doctor, care ar putea rezolva cu examenul, că sigur mă cunoaște pe mine”, a recunoscut Bîcleșanu în fața procurorilor.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV. Baronul Mocioalcă, în dosarul de corupție de la „Carol Davila”! Nu-și mai amintește cum a intervenit la inspectorul Grindeanu! (STENOGRAME)

SCANDALOS. Șefa TSD Caraș-Severin și-a făcut „verișoara” asistentă generalistă după o singură zi de școală!

Baronul Mocioalcă și școala penală de proști care a trimis asistenți „criminali” în spitalele din Caraș-Severin!

Potrivit lui Vădrariu, consilierul local de la Dunăre ar fi cel care i-a făcut lipeala cu polițistul de frontieră. „Bîcleșanu mi l-a prezentat pe Cristian Vijijoii în vara anului 2015. Consider că scopul pentru care Bîcleșanu l-a adus la mine a fost acela de a-l ajuta cu examenul pentru ocuparea unui post la spital. Bîcleșanu mi-a spus că Vijijoii o are pe soția sa asistent medical și mi-a cerut să văd dacă pot să-l ajut să o angajeze, dacă am ceva cunoștințe”, a mărturisit Horia Vădrariu. Sforile fuseseră trase bine până la un punct, drept dovadă cele afirmate de Bîcleșanu în timpul audierilor: „Cu puțin timp înainte de a pleca eu din țară, Horia mi-a spus «că-i rezolvată doamna», în sensul că «a picat examenul din vară, dar că se va rezolva în septembrie. Cu certitudine, acestea au fost cuvintele lui Horia Vădrariu!»

Atitudinea sinceră adoptată în fața procurorilor l-a ajutat pe Bîcleșanu să evite trimiterea în judecată. El va trebui în schimb să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile, la Primăria Reșița, mai exact, la Serviciul pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița. O face în prezent la Grădina Zoologică! Față de Bîcleșanu începuse urmărirea penală pentru complicitate la dare de mită, dar s-a ținut cont de art. 7 din Codul Penal, care spune că „în cazurile și condițiile prevăzute expres de lege, procurorul poate renunța la exercitarea acțiunii penale dacă, în raport de elementele concrete ale cauzei, nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia”. Mai mult, Bîcleșanu își dăduse acordul de a presta muncă în folosul comunității!

Vădrariu și soții Vijijoii răspund în fața legii pentru fapte de corupție, Marian Sorca, cel despre care nu se vorbește tocmai frumos în Spitalul Județean, denunțându-i.

I-am reproșat lui Cătălin Bîcleșanu că „mi l-ai adus pe ăsta pe cap”, referindu-mă la Cristian Vijijoii, și „uite ce mi-a făcut” Horia Vădrariu, inculpat