Mocioalcă îşi acoperă spatele în disputa Dragnea-Grindeanu?! Liderul PSD Caraş-Severin anunţă că primarii din judeţ îi cer să fie de partea lui Sorin Grindeanu!

La fel ca la momentul #Rezist, şi acum, când de zile bune liderii teritoriali ai PSD ar trebui să se pronunţe într-o chestiune fierbinte, Ion Mocioalcă a lungit-o cu statul deoparte. Până aseară, când a ales încă o dată un mod politicianist de a pune problema propriei poziţionări!

Presiunea pusă de liderul PSD Liviu Dragnea asupra Cabinetului Grindeanu, cu evaluarea activităţii în vederea unei eventuale remanieri guvernamentale sau chiar a schimbării premierului, a avut reacţii pro şi contra dinspre liderii PSD teritoriali.

Preşedintele Judeţenei de partid social-democrat, Ion Mocioalcă, a preferat ca în tot acest timp să nu se bage. Ştim cu toţii de ce. Un motiv e acela că Mocioalcă este foarte apropiat de fostul lider PSD Victor Ponta, ale cărui poziţionări sunt făţiş anti-Dragnea. Or, dacă şi-ar asuma explicit atacurile intestine ale lui Ponta, Mocioalcă ar risca să fie catalogat de preşedintele PSD Liviu Dragnea ca dizident. Cu riscurile ce ar decurge de aici.

Arta de a conduce cu mâinile altora

Aseară, în timp ce-şi lingea rănile politice după răsunătorul eşec la alegerile locale parţiale din Caraş-Severin, Ion Mocioalcă a făcut o postare în stilu-i caracteritic pe pagina sa de facebook. A lăsat de înţeles că trebuie să fie de partea premierului Sorin Grindeanu, nu pentru că ar vrea el asta neapărat, ci pe motiv că primarii din judeţ i-o cer!

„Presiuni în PSD pentru păstrarea lui Grindeanu în funcția de premier. Primarii din Caraș-Severin cer organizației locale (sic!, poate organizaţiei judeţene, n.r.) a PSD să intervină în disputa privind schimbarea premierului. Edilii spun că au nevoie de liniște și că vor aplicarea Programului Național de Dezvoltare Locală, în vederea continuării proiectelor pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc. Primarii din Caraș-Severin susțin că instabilitatea și schimbarea Guvernului le-ar putea încetini proiectele ceea ce ar duce la neîndeplinirea promisiunilor făcute în campania electorală și le-ar putea pune în pericol viitoarele mandate“, aflăm de la Ion Mocioalcă.

Informaţiile privind susţinerea premierului Sorin Grindeanu de către pesediştii din Banat au apărut în premieră ieri pe site-ul timişorean pressalert.ro, care precizează chiar că Organizaţia Judeţeană PSD Timiş a avut o şedinţă extraordinară, în care s-a luat o decizie în acest sens. Totul a fost confirmat aseară, când purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu, a declarat corespondentului Mediafax că ședința Comitetului Executiv Județean a fost convocată la solicitarea mai multor primari. „Noi avem 59 de primari în județul Timiș și mare parte dintre ei au dorit să știe exact care este situația, îngrijorați fiind de informațiile care au apărut în presă, cum că premierul ar urma să fie schimbat. S-a adoptat o rezoluție de susținere a premierului Sorin Grindeanu și de continuare a implementării programului de guvernare pentru care am fost votați în 2016. Cu această rezoluție se merge în Comitetul Executiv Național”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD Timiș.

În Caraş-Severin, în organizaţia PSD condusă de Ion Mocioalcă, astfel de poziţionări fără echivoc se adoptă însă la relanti. Schimbătorul de viteze aflându-se mai mereu la discreţia conducătorului.