Circ ieftin şi de proastă calitate în Consiliul Local Caransebeş

Instituţia care ar trebui să fie una de prestigiu pentru municipiul Caransebeş, în care să se decidă strategiile şi dezvoltarea urbei, se transformă pe zi ce trece într-un circ ieftin şi de proastă calitate, în care toată lumea jigneşte şi miştocăreşte pe toată lumea şi în care poliţele politice se plătesc chiar şi  în detrimentul dezvoltării oraşului însuşi.

Ca o regulă deja celebră, grupul de consilieri PSD a venit ieri chitit pe primarul Felix Borcean, un primar care s-a enervat şi şi-a ieşit din fire la fiecare înţepătură a insistenţilor Florin Bogdea sau Diana Aninoiu. Că deh – ce să-i faci – în CL Caransebeş nu pare a fi la fel de simplu ca în tribună la FC Liverpool…

Și pentru a nu mai fi acuzați că inventăm sau exagerăm, venim cu materialul clientului: ajunși la dezbaterea și aprobarea procesului-verbal al ședinței precedente, consilierii PSD au protestat vehement că nu se consemnează toate discuțiile în procesul-verbal de ședință, cel mai vocal fiind consilierul local Gavrilă Ardelean. Notabil a fost răspunsul secretarului municipiului Caransebeș, Ana Bratu: „La ce vacarm e în ședințe, nu se poate consemna tot. Dacă vorbiți patru odată, unul peste altul, fetele pe cine să consemneze?”!

Păi dacă niște angajate specializate, care asta fac de ani de zile, nu țin pasul cu elucubrațiile consilierilor, oare cetățenii simpli ce înțeleg? Și dacă nimeni nu înțelege nimic, au rost toate aceste frecușuri, ședință de ședință? Construiesc ceva pentru oraș sau doar duc în derizoriu însăși noțiunea de dezbatere?!

„Iau în considerare varianta și să nu mai particip la ședințe! Așa ceva nu pot să înțeleg, parcă au, de fiecare dată, ceva cu mine!“ – spune primarul Felix Borcean, care este convins că grupul PSD are o strategie prin care, de fapt, să blocheze orice decizie care ar dezvolta orașul.
Cu precizarea din start că nu suntem judecători și nu judecăm pe nimeni, credem că, așa cum este mereu, și de această dată adevărul este la mijloc. Șefa TSD Caransebeș, Diana Aninoiu, arăta că legea nu se respectă și că ședințele de comisii – „pentru care suntem remunerați, luăm bani” – mai mult se simulează. Ori, inevitabil, dacă acolo nu are loc dezbaterea, ea este mutată violent și intempestiv în Consiliul Local.

Primarul Felix Borcean a recunoscut din start această deficiență și a spus că este timpul să se intre în normalitate și să se țină toate ședințele de comisii. Credeți că grupul PSD a tăcut? Nici vorbă! Au continuat, pe același ton, fel de fel de atacuri și înțepături…

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Azi s-a dat cu piciorul unui proiect de peste 5 milioane de euro, cu promisiunea că se va repara mâine. „Noi nu am știut că este acest proiect”, a replicat sec Florin Bogdea, care căuta contractul de finanțare prin mapa de ședință. Și are și omul dreptatea lui!

Dar, pe de altă parte, vorbim de un an de mandat! Cu siguranță Primăria a comunicat prost, neinformând despre posibilitatea acestui proiect, dar oare tu, ca și consilier local, trebuie să aștepți mereu să te informeze primarul? Te oprește ceva să te duci la Biroul de Investiții și să întrebi despre ce proiecte cu finanțare europeană sunt în curs, care sunt în plan, ce idei de viitor sunt? Poate fi proasta comunicare a unui primar sau secretar scuza ca tu, consilier local, să stai să aștepți să fii informat?

Tot ieri, caransebeșenii, prin aleșii lor, cred eu că s-au făcut de râs în fața reprezentanților unei importante companii – cea mai mare din municipiu, după spusele primarului! – refuzând să le vândă un teren celor de la TMD. Cu banii jos, la licitație, ca la carte? Motivul? Istoricul terenului, din anul 2002 și până în 2017 și zecile de hotărâri de CL date până acum. Ce-au înțeles oamenii de la TMD? Că sunt anchetați de ce vor terenul, de ce nu l-au luat de la nu știu ce firmă sau de ce… n-au bască!

„Aș vrea ca presa să nu interpreteze iarăși, votul nostru nu este împotriva investiției” – a sărit consilierul Florin Bogdea. Din păcate, nu a fost nici pentru ea. Nu de data asta, poate altă dată…

Nu e tot ce am trăit în două ore, dar sunt convins că deja vă plictisiți, așa că eu mă opresc aici și vă vând un pont: dacă n-aveți bani de mers la circ, mergeți la ședințele de Consiliu Local din Caransebeș. E gratis.

banner maxagro