Felix Borcean a găsit elixirul minune! Spitalul din Caransebeş va creşte ca Făt-Frumos din poveste: câte doi ani pe an!

Consilierii locali din Caransebeș și-au dat girul pentru realizarea de noi investiții în următorii ani, care vor contribui la reabilitarea și modernizarea unității spitaliceşti din municipiu. Ar fi fost şi culmea ca aleşii locali să voteze altfel, atâta timp cât doar 10% din costuri vor fi suportate din bugetul urbei! Surpriza a venit însă de la primarul Felix Borcean…

În urma unui studiu întocmit de conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, ar fi mai lesne să construiești un spital de la zero decât să investești într-o clădire-gigant construită cu mai bine de 40 de ani în urmă. Cu toate astea, timpul nu ar permite nimănui să aștepte ridicarea unui spital nou, astfel că s-a luat hotărârea să fie reparat pe porțiuni, cu fiecare ban care vine la spital, indiferent din ce direcție, publică sau privată.

La recenta ședință de lucru a aleşilor locali din Caransebeş, a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local cu privire la asigurarea sursei financiare pentru finalizarea proiectului ce ar urma să fie în curând aprobat de Guvern, care va acorda o primă tranșă de bani, respectiv 1,8 milioane de lei. Este vorba despre modernizarea Corpului A, recompartimentarea interioară a etajelor 2, 5 , 6, 7 şi 8, refacerea șarpantei, construcția stației de producere a oxigenului medical, aerului comprimat și rețelelor de fluide medicale aferente, modernizarea blocului operator conform normelor ATI și ISU – faza I.

Valoarea investiției proiectate este de 27.315.000 lei. În calitate de ordonator principal de credite al spitalului, Consiliul Local asigură cota proprie de 10% din această de sumă, astfel că era nevoie de o hotărâre a legislativului local pentru a asigura această finanțare pentru următorii ani.

Proiectul a fost aprobat cu amendamentul primarului Felix Borcean, care a propus reducerea perioadei de realizare a lucrărilor de la 10 ani la 5 ani, în speranța ca proiectul de mare anvergură să se finalizeze într-un timp mai scurt decât cel propus inițial. Dacă primarul de Caransebeş mizează pe sprijinul premierului Grindeanu, ar face bine să se grăbească, nu se ştie cât mai rămâne gugulanul în fruntea Executivului. Bine că Borcean nu se grăbeşte totuşi prea tare şi n-a propus ca termen-limită 3 ani, c-ar fi riscat să-l prindă viitoarele alegeri locale cu ditamai promisiunea nerespectată. S-a orientat deci bine.