Mocioalcă, despre scandalul schimbării directorilor de școli. Ce i-a răspuns lui Frunzăverde?

Dacă la ultima ședință de Consiliu Județean liderul de la Palatul Administrativ a făcut sesizări cu privire la faptul că șefii unităților de învățământ se schimbă politic în Caraș-Severin, președintele PSD a ținut să facă unele precizări.

„Nu i-a oprit nimeni timp de 10 ani de zile să facă acele concursuri și să își bată oamenii pe funcții pentru că știm foarte bine din ce birou se numeau timp de 10 ani. Acum, fariseismul acesta este chiar deranjant”, a declarat Ion Mocioalcă, președintele filialei județene a PSD. Acesta a adăugat că referirea lui Sorin Frunzăverde la liceul din Oțelu Roșu a fost făcută în zadar, pentru că acolo ar fi fost înregistrată o revoltă în masă din partea profesorilor față de conducerea școlii, care a folosit microbuzul elevilor în scop electoral.

CITEȘTE ȘI: Şcolile sunt politizate excesiv! Ba nu, sunt slab manageriate!

În plus, vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a explicat că din punct de vedere legislativ a fost imposibilă organizarea de concursuri. Asta, pentru că membrii consiliilor de administrație, numiți din afara sistemului de învățământ, nu s-au prezentat la convocări. Odată cu modificarea Legii însă, va fi eliminat acest minus, iar lucrurile vor putea reintra la normal.

„Aceste consilii de administrație au un rol foarte important în organizarea concursului pentru ocuparea poziției de director și atunci a apărut aceasta: n-am consilii, nu pot să organizez concursuri de directori. Acum s-a modificat prin ordonanță și în perioada următoare se dă drumul concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori”, a dat asigurări președintele Comisiei de Învățământ din Senatul României.

Comments

  1. petru says:

    Domnule Mocioalca numai minti!.Nu se tin nici acum concursuri pentru ocuparea functiei de DIRECTOR.DIRECTORI in special in mediul rural sunt numiti de PRIMARi.