Mocioalcă, despre Dragnea: „Avem parte de un conducător care știe ce vrea și suntem cu el”

Se vehiculează tot mai mult ideea ca PSD să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, deși ar fi primele alegeri prezidențiale de după 1989 în care PSD nu ar avea candidat propriu.

Președinții organizațiilor județene PSD, consultați de MEDIAFAX, nu exclud varianta ca social-democrații să susțină la alegerile prezidențiale un candidat care nu este membru de partid, însă doar în anumite condiții.

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat pentru MEDIAFAX, cu privire la varianta ca partidul să susțină la alegerile prezidențiale un candidat din afara formațiunii, că PSD are „înțelepciunea” să facă cea mai bună alegere.

„Eu cred că partidul are atâta înțelepciune încât poate să susțină cea mai bună variantă pentru el. Și domnul Dragnea la fel, avem parte de un conducător care știe ce vrea și suntem cu el”, a declarat Mocioalcă.

Dragnea: E posibil să anunțăm candidatul spre sfârșitul anului

Preşedintele PSD a anunţat, pe 22 iulie, că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizând că analiza a început deja, separat, în cadrul celor două formaţiuni. „Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Liderul PSD a mai spus că analiza a început deja, fiind posibil şi un anunţ până la finalul anului.

„Sunt analize complexe care se fac şi o s-o terminăm spre sfârşitul anului, la toamnă. E posibil (să facem şi anunţul – n.r.). Facem separat (analiza – n.r.). Este inclusă în această analiză (prezidenţiale şi europarlamentare – n.r.)”, a completat Liviu Dragnea.

Tăriceanu: De foarte multe ori stau și mă întreb cum aș face eu mandatul de președinte

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți seară, la Antena 3, că o candidatură a sa la alegerile prezidențiale din 2019 nu este un lucru de care să se sperie și că de foarte multe ori stă și se întreabă cum ar face el mandatul de președinte și ce ar trebui să facă pentru România.

Întrebat dacă își dorește să candideze la prezidențiale, Tăriceanu a răspuns că este un lucru care îl preocupă.

„Nu aș spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiție nemăsurată. Niciodată în politică eu nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiții, așa, necontrolate și nemăsurate până la urmă ajung să facă greșeli. Am fost premier și poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi funcția prezidențială, ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă. De foarte multe ori stau și mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de președinte, cum aș face eu mandatul de președinte, ce ar trebui să fac pentru România, pentru că până în prezent eu văd o mare diferență între cum e descris în Constituție rolul președintelui și ce se întâmplă în realitate”, a declarat Tăriceanu, marți seară, la Antena 3.