Mocioalcă a împiedicat evacuarea şi executarea silită! Pentru bucuria copiilor!

Preşcolarii din Băile Herculane au trăit sub ameninţarea că vor fi daţi afară din grădiniţă, iar administraţia locală că va fi executată silit din cauza a 800.000 de euro!

Oraşul de pe Valea Cernei se poate lăuda cu o grădiniţă de nivel european, poate cea mai modernă din judeţ, după cum spune primarul Nicuşor Vasilescu. Bucuria copiilor a fost pe punctul de a ţine însă foarte puţin. Edilul-şef a promis de multă vreme o grădiniţă nouă, pentru a se renunţa la clădirea veche şi deloc prietenoasă din zona Parcului Vicol. S-a ţinut de cuvânt, micuţii de pe Valea Cernei au început să se bucure de un spaţiu generos şi frumos amenajat, numai că nota de plată a întârziat să fie achitată. De aici şi problemele! Constructorul a obţinut în instanţă executarea silită a beneficiarului, adică a Primăriei Băile Herculane, dar mai grav este că următorul pas ar fi însemnat evacuarea copiilor. „Este vorba despre grădiniţa şi creşa de 160 de locuri, o investiţie care a ajuns la un milion de euro. Au fost probleme, e adevărat. Erau achitaţi până la 200.000 de euro, în condiţiile în care obiectiul era finalizat şi dat deja în folosinţă. Guvernul neglijase acest aspect. Constructorul ne-a dat în judecată, pe bună dreptate, pentru că el şi-a realizat investiţia, în timp ce ministerul ne solicita nouă sau inspectoratului să prezentăm situaţii de lucrări, să continuăm lucrarea, ne-a încurajat să finalizăm investiţia, dar bani nu ne-a mai dat. Copiii îşi desfăşoară activitatea în cele mai bune condiţii, cred că e cea mai modernă din judeţ, dar rămăsese neplătită”, a explicat situaţia primarul Vasilescu.

Situaţia s-a rezolvat înainte de a apărea neplăceri doar datorită deputatului Ion Mocioalcă, după cum susţine edilul-şef al oraşului. Sprijinul oferit de preşedindele Ion Mocioalcă a fost esenţial în rezolvarea acestei situaţii. Ne-a ajutat foarte mult în 2014. I-am explicat situaţia şi în câteva zile a rezolvat problema. Am beneficiat de o hotărâre de guvern prin care am primit 4,1 milioane lei. A fost achitată integral. La ora actuală, e în proprietatea Consiliului Local. E un obiectiv atins. Copiii îşi desfăşurau activitatea într-o clădire emblematică pentru oraş, dar necorespunzătoare pentru o grădiniţă. Nu s-au făcut acolo investiţii de foarte mulţi ani. Dacă nu rezolva preşedintele Mocioalcă, din 22 ianuarie constructorul avea sentinţă definitivă de acum şase luni pentru blocarea conturilor. Intram într-un blocaj fantastic de mare”, a mai spus Vasilescu.

banner 970 x 250

Comments

  1. GESTUL DOMNULUI ION MOCIOALCA ESTE FANTASTIC , IN SFIRSIT PENTRU BINELE HERCULANELUI SE IMPLICA CINEVA . REZUMIND CONTINUTUL MAI MULTOR ARTICOLE DIN PRESA REGIONALA AM CONCLUZIONAT CA DOMNUL MOCIOALCA S-A IMPLICAT IN MAI MULTE ACTIUNI DE SPRIJINIRE A STATIUNII , ACTIUNI CARA S-AU DESFASURAT IN ULTMA JUMATATE DE AN 2014 . CA CETATEAN AL ACESTUI ORAS ,, JOS PALARIA DOMNULUI PRESEDINTE ION MOCIOALCA , MULTUMIM . “

  2. baban gelu says:

    Nu numai in Herculane,in multe localitati din judet,multumim domnule Mocioalca.

  3. Firu says:

    Domnul Mocioalca a făcut si face in continuare foarte multe . Proiecte vechi nefinalizate si altele noi pentru întreg județul Caras-Severin , lumea nu cunoaște aceste lucruri pentru ca domnului Președinte nu-i place publicitatea si considera ca aceste acțiuni sunt normale pentru comunitate . Bravo !