Mobilizare pe toate planurile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița

Situația critică în care se află în acest moment Spitalul Județean de Urgență din Reșița, a determinat formarea unui val de acțiuni de caritate cu impact pe toate paliere societății.

A venit acum rândul artiștilor și sportivilor să pună mână de la mână și să fie parte însemnată dintre cei care luptă împotriva COVID 19. Acțiunea acestora constă într-o licitație prin intermediul căreia se va dona o colecție de obiecte care vor ajunge „proprietatea” celor care donează acolo unde este nevoie și anume direct pentru spitalul din Reșița dar și pentru spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Fiecare obiect și poză din această colecție este donată de către artiști sau sportivi români, special pentru aceasta inițiativă, în scopul sprijinirii donațiilor pentru spitale. Obiectele vor avea un “preț” de plecare exprimat printr-o donație minimă, donație care va fi făcută direct în contul ONG-ului spitalului, fără intermediari.

Licitația va fi deschisă timp de o săptămână, începând din momentul în care obiectul este adăugat în colecție, iar la fiecare poză se va găsi și informația despre deadline. După închiderea licitației, câștigătorul va avea la dispoziție 24 de ore să posteze (public, tot într-un comentariu la poza cu obiectul dorit) dovada donației. Dacă dovada nu apare în 24 de ore, obiectul intră din nou în licitație, pentru încă o săptămână.

Câteva dintre obiecte sunt în străinătate deocamdată, împreună cu proprietarii lor. Altele nu pot fi trimise acum donatorilor pentru că cei care le pun la dispoziție nu au cum sa se întâlnească, astfel încât sa le semneze. Mai mult decât atât, organizatorii spun că încă nu este momentul să se aglomereze firmele de curierat acum, prin urmare, când va trece pericolul obiectele vor ajunge în siguranță șa noii proprietari.

Obiectele scoase la licitație aparțin unor personalități precum: Alexandru Andrieș (două exemplare din albumul ANDRIES IESE LA PENSIE / EDITIE LIMITATA / DUBLU LP VINYL), Francisc Vaștag (mănuși de la Francisc Vaștag, cu semnătură! Primul boxer român care a câștigat centura supremă în categoria sa, un sportiv care a făcut istorie), Ilie Stepan (Pro Musica, Stepan Project. Un set inedit care conține: un portativ cu refrenul piesei „Timișoara” (manuscris Ilie Stepan!), imnul orașului Timișoara – un obiect unic), Nicu Covaci (Schiță realizată de Nicu Covaci. Nu a fost expusă până acum, face parte din colecția sa personală. Vine cu autograf personalizat pentru cumpărător. Alături de schiță mai vine un set format din cărțile „Phoenix – Însă eu, o pasăre” și „Phoenix – giudecata înțelepților” (autor Nicu Covaci) + un CD Phoenix „Vino, Țepeș!”, toate semnate de Nicu), Laura Bretan (Vine din SUA, de la Laura, „prietenul” care i-a stat alături în copilărie, care a însoțit-o în anii aceștia în care a început să cucerească marile scene ale lumii. Îl iubește mult, dar îl oferă cu drag).

Se mai oferă spre licitație un tricou semnat de membrii echipei CSM, 2 cd-uri cu albumele Alpha și Audio doping – Rezident Ex. Vor veni din Germania, semnate de Tavi Iepan, două seturi de corzi de chitară făcute de firma americană Mangan, cu numele lui Paul Ciuci, două CD-uri semnate de Dan Andrei Aldea, care intră în categoria obiectelor foarte greu de găsit și un pachet cu un CD solo Călin Pop – albumul „Undeva”, 2014 – câteva pene de chitară personalizate și un album Celelalte Cuvinte – celebrul disc „cu pătrățele” (vinyl).

Acestei inițiative i se mai alătură și: Adi Bărar (Cargo), ERLEND KRAUSER (Pro Musica, Phoenix, Lake, James Last), Nicu ALlifantis, Doru Ionescu,formația TROOPER, Eugen Mihăiescu (Krypton),Cristi Minculescu, VALTER & BORO, fotbalistul Andrei Vaștag, A.G. WEINBERGER, Vasile Lupașc Sfinteș, autorul Radu Paraschivescu, Iulian Vrabete (Holograf, Basorelief), Horea Crișovan (Pro Musica, TM Groove, Blazzaj), înotătorul Avram Iancu.

Datele pentru donații:

REȘIȚA: Asociația A.T.I. Reșita 2019 “Șansă la viață”
Piață Traian Vuia nr.1, sc.3, ap.12 Reșita, 320085
CIF 42358048
Cont RO78BTRLRONCRT0534069001

TIMIȘOARA: Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara
Str Gh. Adam nr. 13,
CUI 18737642, Cont RO84RNCB0255113757760002

Mai multe înfomații se găsesc și pe pagina de Facebook a artistului plastic: Maria M Petrovna.