Mobilier urban nou la Oțelu Roșu. Aleșii locali au votat „Pentru” modernizare

1000x100 (5)

După alegerile europarlamentare, consilierii locali din Oțelu Roșu au trecut la lucru pentru ca investițiile în orașul de pe Valea Bistrei să se desfășoare conform graficului stabilit la începutul acestui an. Primarul Luca Mălăiescu le-a prezentat câteva dintre propunerile de dezvoltare urbană din centrul orașului, astfel că votul a fost „Pentru”.

Fondurile pentru aceste investiții vin de la bugetul local, iar pentru ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp, a fost nevoie de aprobarea documentației tehnice, ne-a precizat primarul orașului, Luca Mălăiescu: „Am propus consilierilor și ei au fost de acord să cumpărăm 100 de pubele de gunoi, așa cum deja avem în centrul orașului, însă este nevoie să le completăm în zona centrală și ne vom extinde și în cartiere. Costul lor va fi de 40.000 lei bani de la bugetul local. Înainte am avut acele pubele din plastic, dar s-au deteriorat foarte repede și acum cele pe care le vom achiziționa cred că sunt mai durabile și cu un aspect din lemn care se potrivește zonei centrale cu mobilierul urban. Tot în zona centrală vom cumpăra 25 de bănci din lemn, valoarea totală fiind de 25.000 de lei. Am investit mult în reabilitarea centrului și cred că locuitorii vor avea grijă ca centrul să fie în continuare o zonă de promenadă curată și modernă”.


Aleșii locali au luat în discuție și alte două proiecte de investiții despre care primarul orașului, inițiatorul proiectelor, vorbește încă de anul trecut și consideră că într-o lună va demara execuția lor:

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Am propus și a fost aprobat proiectul privind indicatorii tehnico-economici pentru asfaltarea pieței, valoarea investiției fiind de 200.000 de lei, un proiect de modernizare necesar care va cuprinde și extinderea zonei de parcare, astfel că putem să renunțăm la parcarea de la stradă, de pe Eminescu pentru că vor fi locuri de parcare lângă piață suficiente. Și ca să mergem cu lucrările în paralel, au fost aprobați indicatorii tehnici și pentru modernizarea Străzii Eminescu, proiect cu o valoare de 400.000 de lei. Strada va fi asfaltată, zidul de protecție dinspre stradă va fi placat cu granit și vom monta 3 fântâni ornamentale”.

banner 970 x 250