Mitropolia Banatului, alături de elevii sărmani pentru a le asigura rechizite la început de an școlar

Mitropolitul Banatului le-a transmis un mesaj elevilor, părinților și profesorilor la început de an școlar. De asemenea, ÎPS Ioan Selejan a anunțat că Biserica se va implica pentru a organiza o colectă în vederea achiziționării de rechizite pentru copiii sărmani.

Mitropolitul Banatului a ținut să transmită un mesaj la început de an educațional. Pentru început, ÎPS Ioan Selejan a vorbit despre importanța orei de religie pentru elevi.

În cadrul instituțional al școlii, fiind prevăzută o oră de religie pe săptămână, se dă posibilitatea școlarilor de a cunoaște aspecte din realitatea creației și a mântuirii omului. Clasa devine pentru o oră biserică, devine casă a lui Dumnezeu, în care El coboară cu sfinții Săi. Hristos devine astfel Dascăl în școlile noastre românești. Participarea preoților la fiecare deschidere a noului an școlar reprezintă, în fapt, o „sfințire a cărții”, iar nu numai o sfințire a timpului și a spațiului destinat cunoașterii în școală”, a afirmat mitropolitul Banatului.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, ÎPS Ioan Selejan a anunțat că, la fel ca în anii precedenți, va fi organizată o nouă colectă, în vederea achiziționării de rechizite necesare elevilor care provin din familiile cu situații materiale modeste din parohii.

Îndemnăm totodată pe preacucernicii preoți din Arhiepiscopia Timișoarei ca, duminică 12 septembrie, la Sfânta Liturghie, să înalțe rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru profesori, elevi, părinți și toți ostenitorii din școli, potrivit rânduielilor bisericești. De asemenea, în unitățile școlare, unde preoții sunt invitați să participe la ceremonia de deschidere a anului școlar, în dimineața zilei de 13 septembrie, vor respecta cu strictețe îndrumările bisericești emise de către Sfântul Sinod și de către autorități”, a precizat mitropolitul Banatului.

În final, ÎPS Ioan Selejan a afirmat că, cu prilejul începutului noului an școlar, „rugăm pe milostivul Dumnezeu să îi ocrotească pe toți elevii, părinții, învățătorii și profesorii, să le dăruiască sănătate și să le lumineze mintea către toată învățătura cea bună, întru slava lui Dumnezeu și spre binecuvântarea familiei creștine, a școlii și a întregului neam românesc”.