„Mitică”, arma letală cerută de interlopul Boncu pentru asasinarea jurnalistului Dragoș Boța, l-a obligat să mărturisească tot!

Pus în fața unor probe zdrobitoare de către procurorul DIICOT, Bogdan Rafa a recunoscut că a adus la Timișoara pistolul cu care jurnalistul Pressalert urma să fie lichidat!

Rafa a povestit organelor de cercetare penală cu lux de amănunt în ce împrejurări i-a dat Lucian Boncu, la un moment dat, spre păstrare, o armă de foc letală, deținută ilegal, de frică să nu fie depistat în cazul vreunei percheziții. Știindu-și foarte bine activitatea infracțională, interlopul timișorean se aștepta să fie trezit într-o dimineață de mascați. Pistolul a ajuns astfel la Caransebeș, unde a stat ascuns până în momentul în care Boncu a hotărât să încheie definitiv socotelile cu jurnalistul care dezvăluise opiniei publice parte din palmaresul lui infracțional. Bogdan Rafa a mărturisit că s-a conformat, că i-a restituit arma, fără să știe însă ce intenții are Lucian Boncu mai departe. În urma destăinuirilor făcute, procurorul de caz și inculpatul Rafa au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, acord care îl incriminează și mai mult pe liderul interlop, acuzat că a plănuit și comandat asasinarea ziaristului.

„Ne-am prezentat în fața instanței de la Tribunalul Timiș, care a fost sesizată cu acordul încheiat cu DIICOT de către clientul meu, Bogdan Rafa. În urmă cu ceva timp, el a primit de la Lucian Boncu un pistol fără serie, fără urme de recunoaștere, atenție, pistol letal, să-l țină la păstrare. Când s-a vrut uciderea jurnalistului Dragoș Boța, Rafa a fost chemat de Boncu la un restaurant din Chișoda, să-i aducă pistolul, fără ai spune însă pentru ce. Rafa i-a spus că nu poate să vină deoarece are mult de lucru. Când a avut drum la Metro i-a dus pistolul, într-o plasă. I l-a predat și de atunci el nu mai știe nimic. Noi am încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT Timiș pe un an de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de doi ani, prin care s-au impus anumite restricții, inclusiv muncă în folosul comunității. După ce am văzut probele de la dosar l-am sfătuit pe clientul meu să uziteze de acest acord întrucât probele erau zdrobitoare cu privire la păstrarea și ducerea armei. Pe acel „Mitică”, numele de cod folosit de Boncu pentru pistolul respectiv!”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, avocatul Cosmin Bolosin.

leader board 728 x 90 px

Tribunalul Timiș nu s-a grăbit să confirme înțelegerea dintre Rafa și procurorul DIICOT. Va delibera și se va pronunța la finele lunii! Între timp, Lucian Boncu a fost trimis în judecată pentru „încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni”, iar la solicitarea DIICOT instanța a dispus arestarea sa preventivă. Boncu fugise însă din țară înainte de asta. A fost capturat în Italia și, cel mai probabil, urmează să fie extrădat!

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. DIICOT a evitat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța!

Pistolul interlopului Lucian Boncu, cu care trebuia asasinat jurnalistul Dragoș Boța, ascuns la Caransebeș!