MISTER. Cine astupă gropile pe drumul Greoni – Vrani? [FOTO/VIDEO]

Starea proastă a drumurilor județene din Valea Carașului nu mai este o noutate pentru nimeni. Gropile și uneori craterele din șosea dau mari bătăi de cap șoferilor care-și distrug mașinile pe drumurile uitate de autoritățile competente.

Despre starea proastă a drumurilor județene din Caraș-Severin s-au scris zeci de articole în presa județeană și nu numai. În marea parte a sesizărilor media, măsurile luate de către autorități au fost aproape inexistente, iar acolo unde s-a intervenit, s-a făcut doar pentru a închide gura celor care reclamau problemele existente. Cu aproximativ două săptămâni în urmă, după anunțarea cu mare fast în presa județeană, au început lucrările de reparare a DJ 573A, pe tronsonul Greoni – Mercina – Vrani, conform informațiilor din teren. Cum acest drum este un adevărat traseu al groazei, din punct de vedere al accesibilității, cei care-l tranzitează au primit vestea cu bucurie, mai ales că în luna august un grup de tineri au protestat printr-un marș pe ruta sus amintită.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Gropile din drumurile județului și nepăsarea autorităților scot lumea în stradă! [FOTO]

Cel mai probabil, la auzirea veștii că DJ 573A este pe lista de priorități a Consiliului Județean, locuitorii din zona Vrani/Vărădia s-au bucurat că demersul lor a ajuns la urechile mai marilor județului, iar problema șoselei va fi, în sfârșit, rezolvată.

Odată cu începerea lucrărilor, speranțele celor care utilizează acest tronson de șosea că vor avea drum acceptabil au fost năruite de către cei care reabilitează șoseaua. Pe lângă faptul că lucrările sunt făcute de mântuială, în gropile din asfalt turnându-se sort mărunt peste care se pune emulsie, frecvența prezenței muncitorilor în zona este cam scăzută. Lăsând la o parte faptul că vin la două zile, muncitorii pleacă și foarte devreme, fapt ce-i îngrijorează pe localnici, care spun că-n acest ritm nu vor reuși să finalizeze întregul tronson de drum.

Așadar, speranțele celor care locuiesc în zona Vrani/Vărădia de a avea o șosea de acces spre casă, dar și spre DN 57, acceptabilă, rămân doar năzuințe și așteptarea se va prelungi până când cei care administrează banul public vor conștientiza că astfel de reparații nu fac altceva decât risipă la bugetul județului.

Am solicitat și un punct de vedere al Consiliului Județean Caraș-Severin cu privire la lucrările care vizează tronsonul Greoni – Vrani. Acesta a fost cel puțin surprinzător: „Lucrările de reparații pe DJ 573A Greoni – Vrani nu au fost demarate, acestea sunt programate pentru începutul săptămânii viitoare și vor consta în reparații carosabil prin stropiri succesive (2.000 mp). Începerea lucrărilor este determinată de condițiile meteorologice”. Ceea ce contrazice o altă informare a Consiliului Județean, care, în 24 octombrie, anunța că același tronson va intra în lucru chiar de ziua următoare. Tot forul județean anunță acum că „valoarea lucrărilor pe DJ 573A Greoni – Vrani este de 79.057,65 lei, iar firma care a câștigat licitația pe acest tronson este SC. Ecobau SRL”.

CITEȘTE ȘI: Drumurile de coșmar intră în reabilitare! Primele tronsoane sunt deja în lucru!