Mișcări-surpriză pe scena politică din Caraș-Severin!

Se îngroașă rândurile în jurul vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici. Liderul PMP a prezentat astăzi doi oameni care au ales Partidul Mișcarea Populară și alături de care are convingerea că va putea schimba lucrurile în bine.

A renunțat la presă după ani grei de radio și s-a orientat mai întâi spre mediul social, fiind o vreme director adjunct la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, iar acum spre politică. Oana Glăvan Cenan a fost prezentată astăzi în mod oficial ca fiind președintele Organizației de Femei a PMP Caraș-Severin și, totodată, vicepreședintele partidului la nivel județean. Discuțiile cu Ionuț Popovici par să se fi purtat de ceva vreme în spatele ușilor închise, după cum însăși Oana Glăvan Cenan recunoaște.

„Am ales omul pentru că am ales să merg alături de Ionuț Popovici și sper că alegerea mea a fost cea corectă, am încredere în acest lucru, vom vedea pe parcurs pentru că, până una alta, suntem suma alegerilor noastre. Dacă în urmă cu 5 ani mi-ar fi spus cineva că, la un moment dat, voi fi într-un partid politic, aș fi spus că nu cred sau chiar și în urmă cu 3 ani dacă mi-ar fi spus cineva. Repet, prima dată am ales omul, pentru că Ionuț a fost cel care mi-a zis «Vreau să vii lângă mine, vreau să construim împreună și să plecăm pe un nou drum, să încercăm să facem altfel lucrurile aici unde noi trăim, unde ne creștem copiii» și unde sper eu peste nu mult timp să îmi cresc și nepoții”.

Un al doilea aliat pe care Ionuț Popovici a ținut să îl prezinte astăzi presei este primarul comunei Prigor, Antonică Moț. Deși a câștigat alegerile locale din partea partidului M10, edilul-șef s-a reorientat spre Partidul Mișcarea Populară, asta deși o aderare oficială ar duce la pierderea funcției. „Aș vrea să vă prezint un om pe care așa cum am spus îl prețuiesc foarte mult, un om modest, pe Antonică Moț, primarul comunei Prigor care este noul nostru colaborator sau dacă doriți camarad. Aici aș vrea să fac o scurtă paranteză, el nu este membru al Partidului Mișcarea Populară, pentru că statul aleșilor locali interzice într-un fel acest lucru. Este un om care a dovedit că politica în județul Caraș-Severin începe să se schimbe, cetățenii județului au început să voteze mai mult omul și mai puțin partidul și mă bucur că astăzi este alături de noi la această întâlnire”, a spus Ionuț Popovici.

Și în ceea ce îl privește pe Antonică Moț, alegerea a fost făcută în urma unei bune colaborări cu vicepreședintele Consiliului Județean și cu partidul pe care acesta îl reprezintă. „De ceva timp am început o colaborare cu PMP Filiala Caraș Severin. Așa cum spunea doamna Oana, și eu am ales în primul rând omul Ionuț Popovici, exact cum la Prigor la noi alegătorii au ales omul și mai puțin partidul de unde provin eu. Sperăm ca această colaborare să dea rezultate în viitor și să putem să înjghebăm ceva”, a declarat Antonică Moț.

La ora actuală, Partidul Mișcarea Populată Caraș-Severin are peste 2.700 de membrii, aproape jumătate dintre ei fiind femei.