Mișcări de trupe în Consiliul Local! Gerlinde Opriș părăsește PSD și pleacă în administrația locală

gerlinde opris
explo 1000x200

După plecarea consilierului local Nicu Bădina la Consiliul Județean, o altă figură cunoscută a partidului va părăsi Organizația PSD Lugoj.

Este vorba despre Gerlinde Opriș, care va fi angajată în administrația locală, la DASC. Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, ne-a vorbit despre reorganizările care au loc în partid la ora actuală.

„Am primit actele necesare și credem că în ședința de Consiliu de vineri, 20 mai, va fi investit în funcție noul consilier PSD (n.r. – care va lua locul lui Nicu Bădina). Acesta este Ionuț Dumitriu, de la Organizația de Tineret a PSD”, spune Dobra.

Președintele PSD Lugoj adaugă că „în mod normal, locul lui ar fi trebuit să fie mult mai în față, ca o recunoaștere a activității Organizației de Tineret a PSD, care a demonstrat de-a lungul timpului că are tineri cu adevărat capabili. În această perioadă nu mai discutăm despre tineri care lipesc afișe, această perioadă s-a încheiat în viața partidelor politice. Discutăm de tineri care au calitate în viața profesională și nu numai. Mă bucur că Ionuț, care are o anumită experiență politică, are acum posibilitatea să obțină și o experiență administrativă, prin funcția de consilier local”, ne-a declarat Călin Dobra, președintele PSD Lugoj.

Motive de incompatibilitate

În legătură cu plecarea doamnei Gerlinde Opriș, președintele Dobra spune că „a ales calea administrativă, și-a dorit mult să lucreze în acest domeniu, iar această activitate profesională este incompatibilă cu funcția de consilier local și cu funcția de conducere din cadrul partidului. Nu mă pot pronunța asupra aspectelor legate de concurs, de activitatea ei din Primărie, eu vorbesc strict din punct de vedere al partidului. La ora actuală, Gerlinde este în continuare președinta Organizației de Femei a PSD, încă nu și-a dat demisia. Are termen de 15 zile, pentru a nu intra într-o stare de incompatibilitate. Așteptăm și demisia domniei sale de la partid”.

PSD Lugoj are la ora actuală peste 800 de membri, repartizați în 32 de organizații, corespunzătoare celor 32 de secții de votare.

banner 970 x 250