Cum ne menţinem în formă de sărbători

po 1000x100px (3)

Prilej de bucurie, destindere şi mese îmbelşugate, sărbătorile îşi pot lăsa amprenta asupra siluetei şi mai grav, a sănătăţii fiecăruia dintre noi. Sorin Piţigoi, instructorul sălii de fitness Fitnesstudio are câteva sfaturi simple şi uşor de pus în practică pentru sărbători fără greutate.

Ne bucurăm de orice sărbătoare apare în calendar. E normal. Dar trebuie să avem grijă la caloriile ingerate, mai ales în această perioadă, care nu ţine numai o zi, ci câteva zile. Dacă mai facem ceva excese alimentare într-o zi, nu este chiar aşa de grav, dar câteva zile cu siguranţă vor lăsa urmări. Şi mai mari probleme vor avea cei ce au ţinut post. După perioada de post trebuie să reintroducem treptat vechile obiceiuri alimentare.

În ceea ce priveşte alcoolul, pe care sigur îl vom servi pentru că este sărbătoare, există câteva sfaturi de care e bine să ţinem cont. Contrar multor păreri, tăria nu se bea înainte de masă, ci la sfârşitul mesei. În timpul mesei vom bea un pahar de vin care de asemenea ajută digestia.

Este important de ştiut că nici în această perioadă nu trebuie să scoatem din ecuaţie mişcarea. Bineînţeles că nu ne apucăm să tragem de fiare în ziua Paştelui, dar după o masă îmbelşugată şi o mică siestă ar fi bine să facem o uşoara plimbare. Atunci când organismul primeşte o cantitate mare de hrană nu reuşeşte să digere bine şi apar balonări, dureri de ficat, fiere, etc. Dar dacă intervenim şi ne mişcăm puţin într-o plimbare, corpul îşi măreste metabolismul şi în final ne vom simţi mai bine.

Deşi vremea se anunţă ploioasă, luaţi o umbrelă şi ieşiţi afară, sigur vă veţi simţi mai bine decât să vă întindeţi la televizor, chiar dacă a doua varianta pare la prima vedere mai tentantă.

Chiar dacă totuşi vom lua puţin în greutate în această perioadă, după terminarea sărbătorilor, introducem neîntârziat exerciţiile fizice în programul zilnic şi, cum se zice, ce se pune repede, se dă jos repede.

banner 1000 x 100 hd

Bineinteles că la început exerciţiile fizice vor fi de intensitate mai mică, iar după câteva zile vom urma rutina programului de antrenament dorit. Cu cât timp vom amâna începerea exerciţiilor, cu atât ne va fi mai greu să revenim la forma fizică avută anterior .

Şi nu uitati că Spiritul vostru locuieşte în corpul vostru. Corpul  este un templu pentru Spirit. Sărbători Fericite!

Sorin Piţigoi

 

03 britannia 1000 x 100 gif