Dreptul la liberă circulaţie

Un grup de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 12 din Reşiţa a fost astăzi în vizită la Astral Consulting&Travel. Acţiunea care face parte din săptămâna altfel, program derulat în toate şcolile din ţară, s-a bucurat de mare interes din partea elevilor.

 

Grupa de copii de la Atelierul “Drepturile copilului în şcoala şi oraşul meu”, formată din elevi ai claselor a V-a şi a VI-a ai Şcolii cu Clasele I-VIII Nr.12 din Reşiţa, a fost însoţită de profesoara Gheorghiţa Fercea şi a avut multe de învăţat. “Copiilor li s-a vorbit în primul rând despre dreptul la informaţie şi despre dreptul la libera circulaţie în ţară şi străinătate. S-au făcut paralele cu perioada comunistă, în care acest drept era îngrădit, practic, nu exista. Doamna Rasovan le-a povestit despre formalităţile ce trebuiesc respectate la ieşirea din ţară, despre paşaport, modalitatea de obţinere a vizelor şi a actelor necesare la graniţă. A fost o oră interesantă pentru ei”, a spus profesoara Fercea.

Mai în glumă, mai în serios, elevii şi-au stabilit deja destinaţiile pentru când vor ajunge la vârsta majoratului. Gazdele de la Astral Consulting au promis că-şi vor deschide porţile cu aceeaşi ospitalitate şi pentru alte acţiuni similare.