Mișcare pentru sănătate, cu Sorin

Așa cum cotidianul online „Express de Banat” v-a obișnuit, în fiecare vineri, instructorul de la Finesstudio, Sorin Pițigoi vă învață cum să trăiți sănătos. În această săptămână vă descrie secretele unei forme fizice de invidiat.

În mod cert, la un moment dat, cu toții ne-am dat seama că ne confruntăm cu greutăți și probleme, mai mari sau mai mici. Câteodată, aceste dificultăți ne pun probleme de sănătate și piedici în țelul de a fi într-o formă ,,fit”, cât mai bună. Pentru a avea o sănătate mentală și fizică la un nivel din ce în ce mai înalt, chiar și în aceste timpuri stresante sunt câteva secrete și trucuri, pe care puteți încerca să le respectați:

-Programati-vă timp pentru relaxare și recuperare

-Faceți-vă noi și provocatoare țeluri, bineînțeles, cât mai realiste

-Concentrați-vă pe noi motive de a fi în formă

-Limitați obiceiurile alimentare

-Faceți pași preventivi pentru a elimina toxinele

-Vizualizați balansul între sănătate și forma fizică

-Focalizați sănătatea pe primul plan

-Tineți corpul sănătos și va arăta din ce în ce mai bine

-Pregatiți singuri fiecare zi pentru a trai sănătos

-Găsiți metode sănătoase pentru a reduce greutatea corporală

Alcătuiți un plan realist și după atingerea țelului acestui plan, concepeți un plan nou cu alte provocări. Aveti răbdare, duceți planul la bun sfârșit, verificați viciile alimentației, adăugați mai multe sau diferite exerciții.

Tineți un jurnal zilnic al planului.

Găsiți noi motivații. Iată câteva dintre ele: să am mai multă energie, să port o mărime mai mică la haine, să fiu mai atractiv, să trăiesc mai mult, să fiu mai sexi, să dobor mai multe recorduri, să gândesc mai limpede, să fiu mai încrezător, să-mi găsesc un partener de viață.

Un stil de viață sănătos nu este o destinație, este o călătorie continuă.

Trebuie să însănătoșim toate aspectele vieții: mintea, spiritul, relațiile interumane, serviciul, hobiul preferat. Exercițiul fizic te ajută în toate aspectele.

Oricine practică exercițiul fizic într-o sală de fitness știe că la un moment dat apare un platou și parcă totul stă pe loc, nu mai progresam. E normal! Dacă țelul era să pierdem kilograme, atunci trebuie să conștientizăm faptul, că de fapt am acumulat câteva kilogame de mușchi și am pierdut câteva kilograme de țesut adipos. Dovada este că hainele noastre sunt cam largi și suntem nevoiți să trecem la o mărime mai mică. Deci nu vă focalizați prea mult pe cifrele cântarului. În acest caz trebuie să ne îngrijorăm financiar, pentru că trebuie să ne achiziționam alte haine.

O perioadă de timp poate rămânem pe acest platou, dar după un timp rezultatele încep din nou să apară în mod pozitiv și trecem la alt plan, până obținem țelul final, după care trecem la menținere care implică un program și un plan cu totul nou.

Postați un comentariu dacă doriți să dezbatem un subiect anume din lumea finessului. Nu ezitați să puneți întrebări și eu vă voi răspunde într-un articol viitor, vinerea viitoare. Și mai ales, nu uitați să trăiți sănătos!