Miros puternic de gaz în Băile Herculane! „E un aviz istoric!”

Stațiunea milenară de pe Valea Cernei e tot mai aproape de conducta de înaltă presiune Prunișor -Orșova – Băile Herculane – Jupa!

Băile Herculane au toate șansele să fie încălzite în viitorul apropiat de centrale pe gaz, iar buteliile să nu mai reprezinte singura variantă pentru bucătăriile localnicilor și hotelurilor. Demersurile administrației publice locale sunt tot mai aproape de reușită, adică de racordarea stațiunii la una dintre cele mai noi magistrale de gaz. „Aviz istoric la Herculane! În urma analizei tehnice și a demersurilor făcute de Primăria orașului Băile Herculane s-a obținut avizul tehnic de principiu pentru alimentarea cu gaze naturale a orașului! Soluția tehnică de principiu constă în racordarea la conducta de înaltă presiune Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa a unui modul SRM de PN 40 bar cu o capacitate tehnologică de Q=6.638 Sm3/h. Toate detaliile tehnice vor fi stabilite la nivel de proiectare! Vom lucra în continuare pentru cetățean și în folosul acestuia și nu ne vom lăsa până ce acest proiect nu va fi implementat.”, a anunțat primarul Cristian Miclău.

La aceeași rețea de gaze naturale vor fi racorda alte două localități din Caraș-Severin. Este vorba despre comunele Mehadia și Topleț.