Miros isuportabil pe autostradă! Ministrul Alexe plânge la fiecare groapă de gunoi!

Dănuţ Groza, primarul de la Sânnicolau Mare, a ridicat la fileu o problemă importantă din judeţul Timiş, în cadrul vizitei pe care ministrul mediului a făcut-o la Şandra, la întâlnirea cu primarii. Edilul a vorbit despre mirosul insuportabil de pe autostradă din cauza gropii de gunoi de la Ghizela. ,,Este un miros atât de puternic încât nici nu mai ştii ce să faci pe parcursul a două-trei minute cât parcurgi zona în care se află acea groapă de gunoi”, a spus Groza.

Mai mult, primarul de la Sânnicolau Mare a vorbit şi despre situaţia oamenilor din satele şi comunele aflate în jurul acelei groape de gunoi. Cetăţenii respectivelor localităţi au de suferit din această cauză, iar edilul a cerut soluţionarea rapidă a problemei care reprezintă o pată pe obrazul judeţului Timiş.

,,Acei oameni nu au nicio vină că locuiesc acolo. Când au acceptat ca groapa de gunoi să fie făcută în zona lor, li s-au făcut promisiuni că deranjul va fi compensat cu nişte bani în plus primiţi de la Consiliul Judeţean, comparativ cu ceilalţi primari din judeţul Timiş. Sper să găsim o rezolvare, astfel încât oamenii din zona respectivă să nu aibă de suferit. Chiar dacă nu ne vizează pe noi direct, trebuie să fim solidari cu oamenii din zona respectivă şi să găsim cât mai urgent o rezolvare a acestei probleme”, a menţionat Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

Ministrul Costel Alexe a afirmat că gropile de gunoi reprezintă o problemă peste tot în ţară, iar vina este una colectivă. Gradul de colectare separate şi de reciclare la finalul anului 2020 în România ar fi trebuit să fie de 50 %, iar noi azi avem un grad de colectare separată şi de reciclare de doar 13,81 %. ,,Stăm foarte prost”, a spus ministrul mediului.

,,Problema gropilor de gunoi va fi piatra de temelie a fiecărui Guvern, pentru că totul pleacă de la noi. Problema nu o reprezintă aceste depozite ecologice de deşeuri. De fapt ele sunt nişte gropi de gunoi în adevăratul sens al cuvântului. Nu este groapă de gunoi în ţara asta prin care să fi fost eu şi ai mei colegi de la minister, în care să nu plângi acolo văzând câte tone de pet sau sticle care în mod normal ar trebui să fie reciclate şi sunt exact pe groapa de gunoi”, a punctat Costel Alexe.

banner 1000 x 100 hd