Miroase a gaz la Ezeriș, Fârliug și Zorlențu Mare

extindere retea gaze naturale jupa

Peste 2.500 de gospodării vor fi alimentate cu gaze naturale, dacă proiectul depus de primarii comunelor Ezeriș, Fârliug și Zorlențu Mare va primi undă verde de la București.

Pentru a avea șanse mai mari și pentru a-și vedea visul împlinit, acela de a crea și la sat condiții similare cu cele de la oraș, prin racordarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale, primarii din Ezeriș, Fârliug și Zorlențu Mare s-au asociat și au depus împreună un proiect la Ministerul Dezvoltării. „Rețeaua rezultată în urma întocmirii studiului de fezabilitate are o lungime de 84 de kilometri și va alimenta localitățile: Ezeriș, Soceni, Fârliug, Dezești, Remetea Pogănici, Teiuș, Zorlențu Mare și Zorlencior. Practic, cele trei comune cu satele aferente. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării, pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în 31 decembrie 2020, cu numai câteva oare înainte de închiderea acestui program.”, a explicat primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu.

Primarul din Ezeriș este încrezător în reușita acestui proiect, însă preferă să-și păstreze entuziasmul până când va vedea semnat și contractul de finanțare. Un avantaj este și poziția geografică a comunei Ezeriș, care i-a permis edilului-șef să primească aviz favorabil din partea societății Transgaz pentru amenajarea unei stații de transfer la Soceni. „Adevărul este că noi avem un avantaj, acela că magistralele de gaz care vin dinspre Hațeg-Caransebeș și duc la Reșița și Bocșa trec pe lângă comuna noastră. Și în aceste condiții am reușit să obținem avizul de la Transgaz pentru amplasarea la Soceni, lângă cele două magistrale care trec pe lângă localitatea noastră și unde se face și joncțiunea cu magistrala care duce spre Bocșa, a unei stații de predare de transfer de 5.000 de metri cubi pe oră, consum preconizat pentru toate cele opt localități. (…) Puteam merge singuri cu acest proiect, pentru că am avut documentația întocmită, dar eram la limită cu consumatorii casnici. Era nevoie de minimum 1.000 de gospodării, iar noi eram la limită. Or în condițiile în care ne-am asociat, a crescut și numărul gospodăriilor, fiind peste 2.500 acum, și punctajul. În condițiile date, pot spune că sunt optimist în privința câștigării acestei finanțări, dar prefer să-mi temperez acest optimism până nu văd comunicarea prin care să ni se și spună că proiectul a îndeplinit condițiile de eligibilitate și că urmează să semnăm contractul de finanțare.”, a concluzionat Ioan Rusu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/