Primarul comunei Mănăștiur a rămas fără mandat. Urmează alegeri

Prefectul județului Timiș a semnat ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Mănăștiur, Ionel Curuți, ca urmare a constatării încălcării regimului incompatibilităților.

Inspectorii de integritate l-au găsit, în iulie 2017, pe Ionel Curuți (PSD) în incompatibilitate, după ce, între 19 iunie 2008 și 03 martie 2016, a deținut simultan funcția de primar și pe cea de administrator și calitatea de membru în Consiliul de administrație al SC Apcan S.A. Timiș. Potrivit ANI, în perioada 27 iunie 2012 – 30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de primar și pe cea de reprezentant al primăriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „George Garda”, comuna Mănăștiur, județul Timiș.

Ulterior, primarul a contestat în instanță constatarea ANI și a pierdut procesul definitiv la ÎCCJ. Apoi, tot ANI l-a găsit pe Curuți în conflict de interese administrativ pentru că între 2008-2012, primarul a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între primărie și Asociația Proprietarilor de terenuri Artemis Mănăștiur, în cadrul căreia soția lui era membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director.

Ionel Curuți a devenit primarul comunei Mănăștiur pentru prima dată în 2004, atunci pe listele PNȚCD. În 2014 a trecut la PSD. În septembrie 2020, Curuți a câștigat un nou mandat, fiind votat de 49,16% din cetățenii comunei.

publicitate si promovare online banner maxagro