Mirel Sabo, noul director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița: „Vom avea grijă de banul public!”

A ajuns la Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița în luna noiembrie 2017, în urma câștigării concursului pentru postul de contabil-șef. După doar 8 luni, Mirel Sabo, consilier local PSD, a preluat conducerea instituției, fiind numit director pentru următoarele 6 luni.

Pesedistul Mirel Sabo a fost numit director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița. Acesta îi ia locul lui Cristian Vîlceanu, cel care a ales să demisioneze după 4 ani de activitate. Actul de numire în funcție a fost emis în 12 iulie de către Direcția Generală pentru Asistență Socială, subordonată Consiliului Județean. Mirel Sabo va rămâne șeful instituției până în 11 ianuarie 2019. Cel puțin! Și asta pentru că liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița spune că va participa la concursul care va fi organizat la începutul anului viitor, după finalizarea interimatului.

După cele 8 luni în care s-a ocupat de contabilitatea căminului, Mirel Sabo știe ce vrea să facă din noua postură. „Planurile mele sunt foarte simple: le voi continua pe cele pe care le-am început în calitate de contabil-șef, și anume reducerea costurilor în instituție, fără a face rabat de la calitatea produselor care vor fi achiziționate sau a serviciilor care se vor presta pentru beneficiarii noștri. S-au renegociat anumite contracte de utilități, de exemplu, și se vor analiza foarte atent orice alte contracte și achiziții pe viitor, în așa fel încât să avem grijă de banul public”, spune Mirel Sabo pentru Express de Banat.

Vrea să eficientizeze la maximum activitatea din instituție și să gestioneze corect fondurile, însă nu ia în calcul reducerea personalului. „Avem 96 de posturi, din care 88 sunt ocupate, avem 4 doamne în concediu de creștere a copilului. Avem asistență medicală permanentă, în 3 schimburi. Sunt 18 asistente medicale și peste 30 de îngrijitoare. E nevoie de fiecare om, sunt oameni serioși, profesioniști în fiecare compartiment în parte. Sunt aici de mai bine de 6 luni și știu că, fiind aceiași beneficiari, în special personalul medical se atașează foarte mult de ei. Și invers, desigur”, ne-a mărturisit noul director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița.

Instituția socială dispune de 192 de locuri, 159 dintre ele fiind ocupate în acest moment. Mirel Sabo dă asigurări că locurile libere vor fi atribuite corect, ținând să dezmintă bârfele de la colț de stradă. „Nu există liste de așteptare, așa cum am auzit zvonuri prin oraș. Este loc pentru oricine are domiciliul pe raza județului Caraș-Severin”.