Mircea Mihăieș și Vasile Popovici – laureați în cadrul Galei premiilor Uniunii Scriitorilor din România

mircea mihaies vasile popovici
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Scriitorul Mircea Mihăieș a primit marele premiu pentru întreaga operă în cadrul Galei premiilor Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2021. Totodată, scriitorului Vasile Popovici i-a fost acordat premiul pentru Cartea de critică, eseu și istorie literară, pentru volumul „Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu.”

Cei doi scriitori sunt și profesori la Universitatea de Vest din Timișoara.

„«La UVT, Cultura este Capitală!», sub care UVT generează noi evenimente pentru publicul apropiat de artă și spectacole, acoperă o realitate vie, permanent îmbogățită de oamenii valoroși din cadrul comunității noastre academice. Premiind opera scriitorilor și eminenților profesori Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, prestigioasa Uniune a Scriitorilor din România adaugă și mai multe recunoașteri pentru UVT și Timișoara literară. Comunitatea academică a UVT îi apreciază pe laureați și este onorată să considere opera acestora o sursă magică de cunoaștere și erudiție. Felicitări și mulțumiri, domnilor profesori eminenți ai UVT!”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

În cadrul galei au fost premiați și alți scriitori timișoreni. Premiul pentru Literatura în limbile minorităților naționale i-a fost acordat lui Slavomir Gvozdenovici, pentru Гроница Севера (Febra Nordului).

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Alături de aceștia, Ioan T. Morar a fost nominalizat la premiul pentru poezie. În plus, în cadrul comisiilor de jurizare ale USR s-au aflat alți doi timișoreni, Cristian Pătrășconiu și Marcel Tolcea.

Decernarea premiilor a avut loc la La Târgu Jiu, la Teatrul „Elvira Godeanu”.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/