Mira Radovancovici, denunțată la DGA! Şpagă şi contracte între primărie şi propriile firme!

Anchetată în prezent de Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin pentru fapte de corupţie, Mira Radovancovici, primarul comunei Pojejena, a mai răspuns întrebărilor procurorilor şi în 2013, ca urmare a unui denunţ!

Soţia „Prinţului Clisurii”, Omer Radovancovici, fostul edil condamnat pentru că a condus un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, a fost pârâtă organelor de cercetare penală pentru că ar fi luat şpagă de la mai mulţi oameni de afaceri. Pe lângă cei 25.000 de euro pe care i-ar fi primit de la administratorul Cristom Plant SRL, firmă „abonată” la contracte cu Primăria Pojejena, denunţătorul mai sesiza în denunţul scris şi alte fapte de corupţie. Amenajarea Plajei Pojejena şi a punctului vamal finanţate de Uniunea Europeană cu aproximativ 1,8 milioane de euro s-ar fi făcut cu „piatră sustrasă de la o carieră de piatră ilegală din zonă”. În plus, ambarcaţiunea achiziţionată ar fi de neutilizat. Pentru asta, familia Omer ar fi încasat un comision de 20 la sută! Nimic mai fals, susţine în replică Mira Radovancovici: „Pentru toate lucrurile acestea am fost chemată la DGA, dar nu a fost nicio problemă” .

Şmenuri în piaţă?!

Alţi 30.000 de euro, susţine denunţătorul, ar fi ajuns la Mira Radovancovici de la administratorul unei firme care ar fi închiriat de la Primăria Pojejena toată piaţa agroalimentară din Belobreşca. Acolo s-ar vinde peşte provenit de la SC Alpescomer SRL, firmă administrată de Mira Radovancovici! Denunţătorul a mers mai departe şi a adus în atenţia organelor de cercetare penală un contract încheiat în luna noiembrie 2012 între Primăria Pojejena, condusă la acea vreme de Omer Radovancovici, şi SC La Venatoria Tours SRL, administrată de soţia sa, în valoare de 10.000 de euro. Asta ar dovedi un evident conflict de interese. „Eu nu am cum să fiu administrator din moment ce am calitate de primar. Am avut calitatea de administrator. Piaţa este a primăriei şi cine vrea să vândă marfa face un contract cu primăria. De când sunt eu primar, La Venatoria Tours nu a avut niciun contract cu primăria. Şi nici înainte de asta”, a explicat primarul Pojejenei, asigurându-ne că totul e în regulă.

Negru pe alb, e conflict de interese!

 

Interesant este că la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului lucrurile nu stau chiar aşa. Firma SC Alpescomer SRL, cu sediul social la Greoni, înfiinţată în 2003 şi cu un capital social de 350.000 de lei, îi are ca asociaţi pe soţii Radovancovici, Mira şi Omer, iar ca administrator, pe fiica lor, Alexandra. Cealaltă firmă la care face referire denunţătorul, SC La Venatoria Tours SRL, apare la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în 2003, avându-i ca asociaţi pe Omer Radovancovici, Vittorio Lupi şi Fabrizio Scarparo, ambii cetăţeni italieni. Administrator, Alexandra Omer. Dacă la aceste societăţi au apărut schimbări de acţionariat, aşa cum ne-a mărturisit Mira Radovancovici, ele nu au fost operate şi la Registrul Comerţului, unde situaţia actuală arată exact contrariul!

Comments

 1. Radivoj Milenovici says:

  Congratulations Mister Stanciu !
  Boarfa asta hoata este o mincinoasa ca si toata familia lor(si ai lui Ghita de la Socol), nu te poti astepta la altceva decat minciuna si hotie de la taranii astia”multilateral dezvoltati” . Intrebarea trebuie pusa la jigodiile Judetene de la DGA , de ce nu sa facut nimic in acest caz si cu acest denunt si de ce sunt protejati aceste scarbotenii de hoti si mincinosi ?!

 2. cititor says:

  Stanciule esti degeaba,cica alexandra omer,omer il cheama pe taica su,retardatule,poate radovancovici.

 3. gordana says:

  ce cinstita esti tu miro cu omer si corecti santeti………….de aia lu omer iau mai prelungit 1 an de zile la puscarie………..cand vine el acasa o sa te duci tu ce teai laudat ca esti femeie de casa ………………o sa te vad atunci………….

 4. gordana says:

  acolo la puscarie nu o sa fie politia din pojejena filip cu bogdanel sa faca absolut tot ce ziceti voi……………numai ilegalitati………….dar d`zeu stie poate le da functii mai mari si ajung si ei acolo………….
  colegi cu voi de camera………….dga ce mai asteptati sant atatia oameni care au probleme din cauza lor………votezi pe mira faci ce vrei……nu votezi se aplica legea radovancovici adica a junglei…………….si in filmul lu tarzan era mai multa dreptate decat acum la noi………..