Bacul peste Dunăre a fost licitat. Cu 2,1 milioane de euro șoferii pot ajunge mai ușor în Serbia!

Șoferii vor beneficia de un mijloc de transport peste Dunăre, în urma unui proiect derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin. Contractul de construire a bacului a fost deja semnat.

Parteneriatul celui mai important for din Caraș-Severin cu Primăria Moldova Nouă și cea din Veliko Gradiște poate dezvolta întreaga zonă de sud a județului, mai ales că odată cu finalizarea proiectului privind transportul autovehiculelor grele drumul șoferilor va fi scurtat considerabil.

,,Am semnat zilele trecute contractul de construire a bacului de transport greu de la Moldova Nouă cu Șantierul Naval Orșova, termenul de finalizare fiind noiembrie anul acesta. O lucrare de circa 2,1 milioane euro! Acest bac va putea transporta autovehicule grele de la Moldova Nouă la Veliko Gradiște, ceea ce înseamnă o emancipare clară a acelei zone. Este în sfârșit finalizat acel vaporeto de care tot vorbeam pentru persoane, care va face tot felul de curse pe Dunăre. Trebuie să îl aducem de la Șantierul Naval din Orșova”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Pe lângă acest proiect, un altul care vizează zona de Clisură se referă la construirea unui pod la Socol, care va lega județul de Biserica Albă.

,,De câteva zile, pe site-ul Consiliului Județean a fost scos la licitație podul de la Socol, de asemenea o investiție de peste 2 milioane de euro, care va lega Clisura de Biserica Albă, lucrare care va trebui terminată, de asemenea, în această toamnă. Un pod istoric, aș putea spune, pentru că el a fost dinamitat în 48″, a adăugat liderul de la Palatul Administrativ.

 

Comments

  1. nostalgiaresita says:

    Mergeti si vedeti ce s-a intamplat cu investitia Consillui Judetean in Pojejena . O sa vedeti cum au fost aruncati circa 2 mil de euro. Portul turistic e in paragina la fel ca si Consiliul Judetean….Si totusi continuam sa votam aceiasi indivizi halal democratie…Era greu cu derti das ….d-ai mai greu cu davai ceas….asta e!!!!!!!!!!!!!!