Minunea de trei zile! La Lugoj s-a ieftinit canalizarea ca să se scumpească apa…

Zicala cu „orice minune ține trei zile” este perfect valabilă la Lugoj, unde după nici o săptămână de la anunțul că Meridian 22 va emite facturi mai mici pentru serviciile de canalizare-epurare către populație și agenți economici, a venit și informația că se solicită creșterea tarifelor. Micșorarea de preț cu care societatea aparținătoare Consiliului Local se lăuda se datora exclusiv scăderii TVA-ului, conform noilor reglementări fiscale.

„Modificarea a fost posibilă prin reducerea cotei TVA de la 19% la 9%. Ca urmare, tariful pentru serviciul de canalizare-epurare pe care Meridian 22 îl va percepe de la persoane fizice și juridice, de la 1 ianuarie 2019, a scăzut față de anul trecut de la 1,74 lei/mc cu tot cu TVA, la 1,59 lei/mc”, a precizat ec. Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Însă facturile mai mici sunt doar un vis, pentru că Meridian 22 pregătește o majorare a tarifelor la serviciile de apă canal, înaintând către ANRSC București un memoriu justificativ pentru modificarea prețului pentru serviciile de apă livrată și canalizare epurare.

Conform solicitărilor, societatea lugojeană dorește o creștere a tarifului pe metru cub de apă livrată de la 3,51 lei la 3,91 lei, iar la canalizare, după reducerea operată de TVA, dar cu majorări, prețul va fi de 1,78 lei pe mc.

Dacă propunerile noilor tarife vor fi acceptate de către ANRSC, decizia creșterilor de prețuri se va afla pe masa Consiliului Local, care trebuie să valideze prin vot propunerea fostei regii de apă canal.

Acesta este al doilea val de scumpiri de la început de an, după majorările efectuate de către operatorul de salubritate din Lugoj, care tot de la 1 ianuarie a crescut tariful pe metru cub!