Minunea de la Bozovici din Postul Paștelui!

Oricât pare de necrezut, un proiect de interes local a avut nevoie de peste 15 ani pentru a deveni realitate. Se întâmplă la Bozovici, acolo unde la începutul anilor 2000 a demarat investiția de introducere a apei potabile în comună. De atunci s-au schimbat și primarul, și constructorii, dar la robinetele localnicilor tot nu a curs apă potabilă.

Și cum minunile nu sunt doar în poveștile nemuritoare, primarul Adrian Stoicu ne-a dat vestea cea mare: Bozovici va beneficia, în sfârșit, de apă potabilă.

„Bătăi de cap cu stația de tratare a apei. Este un proiect vechi, moștenit din vremea primarului Miclea. Un proiect care nu a fost în regulă de la bun început. Nu am renunțat la el, pentru că nu ofeream decât apă menajeră localnicilor, ceea nu era normal să se întâmple așa. Nu de mult am reușit să contactăm un specialist din Timișoara, care ne-a reglat pompele și celelalte componente ale stației, a mai schimbat niște filtre și sper ca în două-trei săptămâni să putem pune pe picioare această rețea de apă care mi-a mâncat zilele.”, ne-a declarat primarul.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe scurt, Adrian Stoicu ne-a făcut o prezentare a „epopeii” ce s-a întins pe durata atâtor ani. „Când am început primul mandat, Primăria avea de plătit vreo 8 miliarde vechi, bani pe care i-am achitat, dar constructorul, care s-a schimbat între timp, a continuat tot proiectul vechi, apoi a intrat în faliment. A rămas totul în aer și am fost nevoiți să facem multe lucruri pe care constructorii de până atunci ar fi trebuit să le facă. Am ajuns la faza de automatizare la stația de tratare a apei, acolo unde era hiba cea mare, și dacă nu găseam omul potrivit, toate eforturile noastre de până acum ar fi fost zadarnice. Mai avem nevoie de două echipamente, aștept să văd cât ne costă și dacă bugetul ne permite achiziționarea lor. Oricum, facem orice ca acest proiect să fie în sfârșit rezolvat, iar localnicii să beneficieze de apă potabilă la robinete în cel mai scurt timp.”, ne-a mai spus primarul comunei Bozovici.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/