Avantaj sau dezavantaj pentru Adrian Cican dacă spitalul din Caransebeș trece sub directa coordonare a Ministerului Sănătății pe durata pandemiei?

untitled design set 970x90 px

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va fi coordonat de Ministerul Sănătății pe durata pandemiei de coronavirus. Un lucru bun, spune managerul Adrian Cican, dacă se va avea în vedere deblocarea conturilor unității medicale, pentru a putea efectua plăti directe pentru achiziția de aparatură medicală și materialele de protecție.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut vineri noi precizări în legătură cu evoluția situației COVID-19 în România. Acesta a anunțat, printre altele, că toate spitalele aflate în subordinea autorităților locale vor trece sub coordonarea Ministerului Sănătății, dar și că se pregătesc investiții în spitalele suport care vor prelua pacienți cu COVID-19.

Guvernul României a decis ca, pe perioada pandemiei, toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea autorităților administrației publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere”, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Decizia este una bună, spune managerul Spitalului din Caransebeș, spital-suport pentru pacienții cu coronavirus, pentru că gestionarea unității medicale va fi mai eficientă:

publicitate ziar expresb 1000x100

Eu cred că se are în vederea dotarea spitalelor-suport, inclusiv al nostru, cu aparatură medicală necesară depistării și tratării pacienților cu COVID-19, dar și asigurarea materialelor de protecție pentru personalul medical care luptă în linia I. Mă gândesc că poate se găsește măsura deblocării conturilor spitalului sau să ne avantajeze pe partea financiară, ceea ce va fi vital pentru unitatea noastră”.

Adrian Cican a mai precizat că nu se teme de schimbare atât timp cât activitatea sa la Caransebeș este eficientă:

Am citit și eu declarațiile domnului ministru al Sănătății precum că va fi transferată Ministerului Sănătății numirea sau revocarea persoanelor care ocupă funcții de conducere. Eu nu am de ce mă teme pentru că eu consider că mi-am îndeplinit toate sarcinile și am luat toate măsurile impuse de Ministerul Sănătății pentru ca spitalul să nu ajungă într-o situația critică precum cea de la Suceava. Și să vă mai spun ceva: și până acum ministrul Marcel Vela, din funcția sa de șef al MAI, ar fi putut să mă schimbe pentru că are posibilitatea legal, deci nu aceasta este problema, pentru că până la urmă îmi asum și dacă vine altul mai bun nu am nicio problemă. Rolul meu este să previn răspândirea epidemiei cu tot ajutorul posibil”, a mai spus Adrian Cican, managerul spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, spital-suport COVID 19.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/