UPDATE 2. Minor din Bocșa, ucis în bătaie! După o discuție pe Facebook?!

explo 1000x200

Oamenii din Bocșa au fost aseară martorii unor scene cumplite. Un minor ar fi fost bătut de doi localnici, tată și fiu, și lăsat într-o baltă de sânge.

Seara trecută, după ora 21.00, pe strada Sadovei din Bocșa s-a dat alarma. Un tânăr de 17 ani din localitate a fost victima unei agresiuni, spun martorii, „călăii” fiind tată și fiu, cel din urmă, un minor de 16 ani, coleg de liceu cu victima.

Potrivit primelor informații, se pare că tinerii ar fi avut un conflict pe Facebook, în urma căruia cel de 17 ani a vrut să își spele imaginea. Așa că a mers la casa celuilalt băiat pentru a-i cere socoteală. Discuțiile au degenerat, iar tânărul de 17 ani ar fi fost bătut cu bestialitate de colegul său și de tatăl acestuia. Mai exact, minorul și-ar fi lovit „dușmanul” cu un topor, iar tatăl său, cu o bâtă. Loviturile l-au pus pe băiat la pământ, într-o baltă de sânge. Acesta a fost preluat de o ambulanță și dus la spitalul din Reșița, însă, în jurul orei 23.00, s-a pronunțat decesul.

„După ora 23.00, am fost sesizați de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița despre decesul unui tânăr de 17 ani din localitatea Bocșa. Fiind vorba despre o faptă deosebit de gravă, cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Cercetările se desfășoară sub coordonarea acestei unități”, a declarat, pentru Express de Banat, comisar-șef Dinu Nicorici din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Imediat după ce polițiștii au fost sesizați despre moartea minorului, cei doi presupuși agresori, tată și fiu, au fost duși la audieri. În cauză se continuă cercetările pentru lovituri cauzatoare de moarte. După efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor decesului se va decide dacă fapta va fi încadrată sau nu la omor.

UPDATE 1, ora 17.20

În urmă cu puțin timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au anunțat că tânărul de 16 ani, care și-ar fi lovit victima în cap cu un topor, va fi reținut pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. În schimb, continuă cercetările pentru a se stabili dacă și tatăl va fi cercetat pentru aceeași faptă, respectiv omor.

Potrivit procurorilor, „în data de 22.04.2017, minorul V.Ș.D. în vârstă de 17 ani, din localitatea Bocșa, a fost lovit, posibil de minorul A.A.M în vârstă de 16 ani, cu un obiect tăietor despicător în zona capului, decedând ulterior în urma leziunilor suferite la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin pentru comiterea infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p. Urmează a se dispune reținerea minorului A.A.M pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 23.04.2017. În cursul zilei de mâine, 24.04.2017, urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă faţă de minorul A.A.M. pentru săvârșirea infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p. În prezent, urmărirea penală este în desfășurare, procurorul continuă cercetările pentru a se stabili dacă fapta de omor a fost comisă în coautorat”.

UPDATE 2, marți, 25 aprilie, ora 9.30

Tribunalul Caraș-Severin a decis să îi trimită după gratii atât pe minorul de 16 ani, care și-ar fi lovit colegul cu un topor în zona capului, cât și pe tatăl acestuia. Ambii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, până în 23 mai inclusiv, fiindu-le respinsă cererea de a fi plasați în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Decizia Tribunalului poate fi contestată în termen de 48 de ore.