La Bocșa chiar și un zâmbet contează!

Un proiect implementat în premieră în județul Caraș-Severin îi va familiariza pe 20 de elevi din Bocșa cu sentimentul de implicare socială. Tinerii vor participa la o tabără organizată la Râul Alb.

Asociația SocioMovens din Germania organizează, în perioada 24 – 29 aprilie, proiectul intitulat „Un zâmbet contează”. Tinerii vor fi cazați la Tabăra de la Râul Alb și între 28 și 29 aprilie, la Mănăstirea Ordinului Salvatorian din Timişoara. Toate costurile acestui proiect, implementat pentru prima dată în județul Caraș-Severin, vor fi suportate de Asociația SocioMovens.

Coordonatorii acestui proiect sunt Emil Irimiciuc, preot al Diecezei de Timişoara şi Alumnus al Academiei sociale „Europa eine Seele geben – Să dăruim un suflet Europei – Institutului social Kommende Dortmund” și Valentin Florescu, inspector de specialitate în cadrul Serviciului Proiecte Europene al Primăriei Municipiului Reșița și participant la „Youth counselling training 2016” Berlin.

„Obiectivul acestei săptămâni de proiect este de a trezi, în 20 de elevi ai Liceului «Tata Oancea» din Bocșa Montană dorința de implicare socială. Proiectul este alcătuit din două părți: o parte o constituie prelegeri susținute de experți în domeniul social și a doua parte reprezentată de vizitarea diferitelor obiective sociale, din Reșița, Bocșa și județul Timiș. Cele trei teme principale ale proiectului sunt: «Ce înseamnă sărăcia?», «Ce fac instituțiile sociale ca să ajute săracii?» și «Ce fac eu ca să ajut pe cei nevoiași?»”, ne-a declarat Valentin Florescu.