Ministrul Veștea: Ar putea fi inițiat un referendum pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României

adrian vestea, ministrul dezvoltarii, la timisoara
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației militează pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României. Adrian Veștea spune că ar putea fi inițiat chiar și un referendum pe această temă. 

Fostul primar al orașului Râșnov și președinte al Consiliul Județean Brașov, ministrul Dezvoltării cere că reorganizarea administrativă ar trebuie să fie un proiect de țară asumat de întreaga clasă politică.

„Cred că perioada 2024-2028, evident, ar putea să fie inițiat chiar un referendum care să ducă la această procedură. Ar trebui să fie luată în calcul, ar trebui să reprezinte un proiect de țară, un proiect pe care să și-l asume toți factorii politici. Încă din momentul în care am depus jurământul mi-am exprimat această intenție și militez pentru acest lucru, ținând cont de faptul că eu cunosc realitatea din administrația publică și este necesară o eficiență mult mai mare a cheltuielii banului public.”, a declarat Adrian Veștea, la Timișoara.

Cu privire la decalajul de dezvoltare care există în țară, între mediul rural și cel urban, ministrul Veștea este de părere că această problemă există în toată Europa.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

„Dacă suntem realiști, se întâmplă peste tot în Europa, dar Ministerul Dezvoltării, prin programele pe care le-a pus la dispoziție, programe care nu sunt competitive, se adresează strict aglomerărilor urbane sau localităților care au un anumit număr de locuitori, mă refer atât la Programul Național de Dezvoltare Locală I și II, cât și la Programul Anghel Saligny, creează astfel de oportunități în așa fel încât calitatea vieții și în mediul rural să fie bună. Avem programe în care implementăm atât introducerea de apă, canalizare, gaze naturale și chiar au fost proiecte în care s-au putut reabilita unități școlare și unități medicale din mediul rural.”, a mai explicat Adrian Veștea.

Potrivit ministrului Dezvoltării, fiecare regiune ar trebui să își gândească o viziune, o strategie în așa fel încât toate programele de finanțare să poată fi adaptate necesităților și obiectivelor care se doresc a fi implementate în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI: Fondurile europene, vitale pentru dezvoltarea regiunii în ultimii 25 de ani

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/