Ministrul Szabo îl contrazice pe preşedintele Frunzăverde! Poate să finanțeze Metalul!

În Valea Domanului toată lumea aşteaptă finele campionatului, care poate însemna şi dispariţia echipei după ce primarul Stepanescu a oprit finanţarea. Ministrul sportului oferă însă şi alte variante pentru rosso-neri, care până acum au fost considerate ilegale!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi-a anunţat în repetate rânduri intenţia ca administraţia judeţeană să susţină financiar clubul de fotbal din Valea Domanului, numai că, după discuţiile purtate cu juristul lui Cătălin Rufă şi analizarea variantelor de colaborare, Frunzăverde a spus că, deocamdată, nu există cadru legal. Adevărul este că situaţia e foarte complicată şi neclară, atât timp cât majoritatea cluburilor, în principal de fotbal şi de handbal, sunt finanţate din bani publici, dar numai în anumite oraşe asta este ilegal. Subiectul a fost adus în discuţie şi cu ocazia vizitei la Reşiţa a Gabrielei Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, însă fosta mare atletă nu a reuşit să ne lămurească.

„Cluburile sportive din România sunt subfinanţate, dar consiliile locale şi cele judeţene pot finanţa sportul”, a afirmat Szabo. Ministrul nu a putut prezenta şi forma legală prin care se pot finanţa aceste echipe din bani publici, însă a dat ca exemplu în acest sens clubul CSM Bucureşti, care aparţine Primăriei Capitalei. Gabriela Szabo nu are veşti grozave nici legate de Legea 69. „Pe Legea Sportului se lucrează, să sperăm că o vom da cât mai repede spre dezbatere publică”, a spus ministrul.

Comments

 1. cititor says:

  Gabita, tu te pricepi la alergat,de ce te bagi la legislatie?Ca sa le faci placere celor care te-au pus ministru?Fugi de-aici cu PSD-ul tau cu tot!

 2. johny says:

  Cum sa pui un asemenea om la minister? Toata stima pentru viata ei ca sportiva, dar ce studii are? Unde si-a petrecut anii cand trebuia sa puna burta pe carte? Pe stadion! Atunci ce cauta in fruntea ministerului?

 3. GRN says:

  Vai de tara asta !

 4. rosca says:

  bine ca in alte parti se poate, dar in Caras – severin nu se poate

 5. Alex says:

  Ne mai miram de ce tara asta este in halul in care este! In cele mai multe cazuri finantarea cluburilor a insemant adevarate tunuri, ceea ce a fost dovedit de catre Justitie! Pentru ca in Romania, pana in acest moment nu exista cadrul legal iar cei care au gestionat sportul numai la cadrul legal nu au gandit!Dar ce se intampla cu sportul este minor fata de alte domenii! Poate DNA/ul va face lumina cat mai curand posibil!