Ministrul Sănătății, la Reșița

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost cuprins recent pe lista unităților care beneficiază de fonduri pentru Programul Național de Anestezie Terapie Intensivă. Astfel că oficialul de la centru a făcut astăzi o vizită să vadă cum decurg lucrurile.

Nicolae Bănicioiu a vizitat astăzi spitalul din Reșița, unde a avut o întâlnire atât cu conducerea, cât și cu cadrele medicale și sindicaliștii cărășeni. Acesta spune că a luat la cunoștință problemele semnalate, care nu sunt diferite de cele întâlnite la nivel național.

,,Văd că se stă mai bine cu personalul aici decât în alte părți. Sunt convins că toate autoritățile din județ, și parlamentarii, și conducerea județului, vor avea grijă să acorde respectul cuvenit. În rest, am verificat circuitele funcționale, care se respectă, potrivit normelor de la Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul, prezent astăzi la Reșița.

Premiera de care a avut parte unitatea spitalicească de urgență se referă la includerea în Programul Național ATI, care înseamnă fonduri consistente alocate pacienților aflați în stare critică. De altfel, Express de Banat a prezentat zilele trecute acest aspect.

CITEȘTE ȘI: Vezi ce fonduri au fost alocate spitalului prin Programul Național!

,,Ca și noutate, și de aceea am ținut să vizitez spitalul, pentru că noi l-am inclus de luna aceasta în Programul ATI. Deci tot ce înseamnă bolnav critic va beneficia de fonduri suplimentare, care s-au și transmis deja. În Spitalul Județean se beneficiază de medicație, aparatură medicală și, practic, aparținătorii sau cei care erau cu pacientul nu vor mai fi obligați să se ducă să le cumpere din farmacii sau din alte părți. Programul îl vom continua și îl vom extinde chiar. E prima dată când se întâmplă acest fapt. Înțeleg că 12 la sută din bugetul spitalului a fost suplimentat”, a spus Nicolae Bănicioiu.

În viitorul apropiat, membrul Guvernului așteaptă o informare legată de datoriile pe care Spitalul Județean de Urgență le are.