Fascinați de Ungaria în minivacanța de 1 Mai!

După Viena, Bratislava, Praga, Dresda şi Veneţia, a venit rândul Budapestei să fie vizitată de elevii Şcolii 7 Reşiţa. Astfel, în perioada 1-3 mai, aproximativ treizeci de elevi ai şcolii, însoţiţi de părinţi şi de cadre didactice, au petrecut câteva zile de neuitat în capitala Ungariei, având ocazia să vadă locuri inedite.

Astfel, de la Palatul Minunilor din Budapesta, prima casă de joacă interactivă ştiinţifică din Europa Centrală, atractivă în egală măsură pentru copii şi adulţi, unde au asistat la experimente de fizică, lumini, electricitate, magnetism, iluzii optice, îndemânare sau puzzle-uri, excursioniştii au vizitat Grădina Zoologică, una dintre cele mai vechi din lume, cu cea mai mare colecţie de animale din centrul şi estul Europei. Croaziera pe Dunăre a fost prilejul de a admira Clădirea Parlamentului, Statuia Libertăţii, Citadela – situate pe vârful dealului Gellert, pe un platou îngust, la altitudinea de 235 de metri, fiind astfel construcția aflată la cea mai mare altitudine din centrul Budapestei. În prezent, este un monument istoric și un important reper turistic al capitalei maghiare. Din 1987, zona ce cuprinde și Citadela este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, ca parte a obiectivului „Malurile Dunării”.

Cristina Ardeleanu, vizita la budapesta cristina ardeleanu in vizita la budapesta scoala nr 7

Aquaworldul, unul din cele mai mari parcuri de distracţii acvatice din Europa, a fost ,,cireaşa de pe tort” pentru copii, oferindu-le modalităţi diferite de joacă, relaxare şi distracţie.Tropicariumul din Budapesta a fost alt obiectiv turistic primit cu mare bucurie de copii. Cel mai mare acvariu cu apă sărată din Europa Centrală surprinde vizitatorii prin varietatea animalelor pe care le adăposteşte: rechini înfiorători, pisici de mare uriaşe, sute de peşti în mii de culori, păsări exotice sau maimuţe, aligatori și insecte.

Ultima oprire a fost la Szentendre (Sf. Andrei), orăşel străbătut de Dunăre, în care excursioniştii au vizitat vestitul Muzeu al Marţipanului, bucurându-se de figurine variate şi deosebite, admirându-i pe Mickael Jackson şi pe prinţesa Daiana în mărime naturală, dar şi minunatele scene din poveştile prea bine cunoscute, toate aceste personaje fiind realizate din marţipan.

cristina ardeleanu, in vizita la budapesta, scoala nr 7, ciclul prescolar cristina ardeleanu, in vizita de lucru in Ungaria

,,Excursia a făcut parte din proiectul educational Descoperim Europa, aflat în calendarul Activităţilor Educative Locale avizat de ISJ Caraş-Severin şi care are ca scop informarea copiilor privind aspecte generale ale unor puncte de referinţă de plan european, familiarizarea cu statutul de cetăţean european, promovarea turismului european şi a unui comportament responsabil în timpul excursiilor şi consolidarea legăturii între elevi, părinţi şi cadre didactice. Un partener activ în cadrul proiectului ,,Descoperim Europa” este firma de turism ASTOUR Timişoara, cea care se ocupă de organizarea excursiilor în străinătate”, a declarat profesorul Cristina Ardeleanu, care a organizat această excursie alături de Ileana Pomoja.