ISU face înscrieri pentru şcolile de pompieri!

Cărăşenii care vor să urmeze o carieră militară se pot adresa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, pentru că au început înscrierile în acest domeniu. Tinerii pot opta fie pentru şcolile de ofiţeri, fie pentru cele de subofiţeri.

Salvarea oamenilor, a bunurilor acestora sau a mediului înconjurător reprezintă o adevărată provocare pentru tinerii din ziua de azi, inclusiv pentru cei integraţi deja în sistem. Astfel, cei care doresc să devină ofițeri, atât în unul din diferitele compartimente ale unui inspectorat județean pentru situații de urgență, cât şi în subunitățile de intervenție, pot opta pentru cursurile Facultăţii de pompieri din cadrul Academiei de Poliție ,,Al. I. Cuza” București.

,,Aici, la finalul celor patru ani de studii cu frecvență, vor obține gradul militar de sublocotenent și titlul de inginer în domeniul de licență ,,Ingineria instalațiilor”, specializarea ,,Instalații pentru construcții – pompieri”, precum și repartiţia în IGSU sau unităţile subordonate. Pentru sesiunea de admitere 2014, sunt disponibile 34 de locuri. Dosarul de candidat se va întocmi la ISU CS”, a precizat locotenent Adriana Marghescu, purtător de cuvânt al ISU Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: DOTĂRI DE MILIOANE LA ISU SEMENIC!

Tinerii care preferă adrenalina și vor să fie în mijlocul acțiunilor de intervenție sau cei interesaţi de munca de subofiţer în diferite compartimente ale unui inspectorat judeţean pentru situaţii de urgenţă au la dispoziție cursurile Şcolii de subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

,,Această şcoală este o postliceală ce pregăteşte maiştri militari auto şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă. Cursurile sunt la zi şi au o durată de doi ani. La final, absolvenţii vor primi gradul militar de maistru militar clasa a IV-a, respectiv sergent-major, precum și repartiţia în IGSU sau unităţile subordonate. Numărul de locuri alocat pentru sesiunea de admitere 2014 este de 123”, a adăugat Adriana Marghescu.

Pentru a afla care sunt condițiile de participare la admitere, probele de concurs, dar şi alte detalii, cei interesaţi pot accesa paginile de internet www.academiedepolitie.ro şi  www.scoaladepompieri.ro sau pot telefona la ISU Caraş-Severin, la numărul 0255211213, int. 27102, de luni până vineri, între 8.00 şi 16.00.

CITEŞTE ŞI: UN MILION DE EURO PENTRU SIGURANŢA CĂRĂŞENILOR!