Ministrul Rafila îl obligă pe președintele Dunca să o repună pe Alina Stancovici în funcția de manager al Spitalului Județean!

alexandru rafila

Secretarul general al județului, Darian Ciobanu, a refuzat să semneze dispoziția președintelui Romeo Dunca privind revocarea Alinei Stancovici din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița! Deloc întâmplător!

Ciobanu nu a făcut altceva prin refuzul său decât să-i atragă atenția lui Romeo Dunca, așa cum au făcut atâția alții, că managerul de la Județean e ocrotit de lege și că revocarea sa din funcție va fi sancționată de către instanțele de judecată. Asta însemnând prejudiciu financiar și probleme și mai încâlcite la un spital care oricum o duce greu.

Alina Stancovici a anunțat deja că va merge în sala de judecată pentru a demonstra că a fost demisă pe nedrept și cu încălcarea legii. În primul rând, de partea sa sunt cele prevăzute în Ordinul 1593 din 10 iunie 2022 al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății Publice nr. 112/2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen. Astfel, „contractul de management se menține, în perioada de valabilitate a acestuia, pentru managerii spitalelor publice care au obținut calificativele Foarte bine, Bine și Satisfăcător. Pentru managerii care au obținut calificativul Satisfăcător de două ori pe parcursul executării unui contract de management, acesta încetează de drept. Contractul de management încetează înainte de termen pentru managerii spitalelor publice care au obținut calificativul Nesatisfăcător în situația evaluării activității acestora pe o perioadă de minimum un an, din motive imputabile acestora.”

publicitate ziar expresb 1000x100

Alina Stancovici a primit calificativul Bine tocmai de la comisia prezidată de Romeo Dunca, în urma evaluării din 29 aprilie. În mai puțin de trei luni însă, președintele CJ a reevaluat managementul acesteia și a dispus revocarea din funcție. Acordarea acelui calificativ, a explicat șeful județului pentru expressdebanat.ro, ar fi fost imposibil de evitat și asta pentru că Alina Stancovici ar fi avut grijă să atingă anumiți indicatori care să o scutească de emoții. În plus, Romeo Dunca consideră că în sala de judecată se poate întâmpla orice: „Și justiția… nu e 100%… Câteodată mai poate să și greșească, mai analizează strâmb… O să fie probabil o luptă, dar eu îmi asum pentru că altfel rezultatul e previzibil. Dacă merge din rău în mai rău, la ce ne putem aștepta peste un an de zile?!”