Ministrul Grindeanu cere verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din toată țara

sorin grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din toată țară în urma accidentului produs sâmbătă-seara în Gara Galați.

Grindeanu susține că a solicitat verificarea deoarece este al doilea accident feroviar din ultima perioadă.

„În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Accidentul a avut loc în Gara Galați. O locomotivă a lovit în plin un vagon al unui tren de călători, rănind patru persoane. CFR Călători a anunțat că printre victime sunt trei angajați ai companiei și un călător.

1000x100 casa brutarului

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești, a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren. 3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul și șeful de tren, dar și un călător, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.”, a anunțat CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

Primele rezultate ale anchetei, anunțate în această dimineață, arată că locomotiva a accelerat brusc și că frâna vehiculului nu a funcționat. Mecanicul de locomotivă nu a consumat alcool, au mai stabilit anchetatorii.