Iohannis, despre eliminarea pensiilor speciale: Nu cred că este cazul să dau eu sugestii

klaus iohannis

Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil, spune Klaus Iohannis despre eliminarea pensiilor speciale, condiție cuprinsă în PNRR. „Nu cred că este cazul să dau eu sugestii celor care lucrează pe proiectul de pensii”, adaugă șeful statului.

„Trebuie să vedem fondul problemei. Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Aste înseamnă că pensionarii trebuie să-și primească drepturile pentru o viață muncită, dar trebuie să avem grijă ca peste 10, 20, 30 de ani pensionarii să-și primească pensia. Scopul reformei sistemului este acesta”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că „reforma nu se realizează pentru a lua anumiți bani de la unii și pentru a da bani la alții, ci pentru a crea un sistem corect, echitabil și sustenabil”.

1000x100 casa brutarului

„Nu cred că este cazul să dau eu sugestii celor care lucrează pe proiectul de pensii. Pensionarii au dreptul la pensia lor, o pensie din care pot trăi, o pensie care se calculează echitabil pentru toată lumea și care este”, încheie Iohannis.

Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm MApN, MAI, Justiția și toate serviciile, afirma miercuri Marcel Ciolacu despre pensiile speciale. „Căutăm soluțiile cele mai bune”, adaugă liderul PSD. El exclude posibilitatea ca România să piardă bani din PNRR, „indiferent de jalon”.