Ministrul Fifor șterge urmele nepăsării de pe „Regele Ferdinand”!

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că e gata să înceapă lucrările la fostul Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand” din Băile Herculane, impresionanta clădire care a stat ani de zile în paragină, umbrind statuia legendarului Hercules.  

Ministrul Mihai Fifor a fost personal la Herculane și a refuzat oferta administrației locale, care solicitase de mai multă vreme prealuarea clădirii de patrimoniu în vederea reabilitării. Fifor a văzut cu ochii lui bijuteria arhitectonică de care Armata și-a bătut joc atâta timp și a promis că o va reabilita.

Proiectul de reabilitare a imobilului cuprinde, conform Ordinului de începere a lucrărilor și a autorizației de construcție, atât lucrări de conservare, de întreţinere și consolidare, cât şi lucrări de restaurare arhitecturală, în scopul readucerii faţadei clădirii la înfăţişarea iniţială.

„Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de doi ani, urmând ca imobilul, inclus în Lista monumentelor istorice, să fie folosit pentru refacerea capacității de muncă a personalului care a participat la acțiuni militare în teatrele de operații, a personalului în activitate și a cadrelor militare în rezervă și în retragere”, informează MApN.