Ministrul Bode renunță la polițiștii locali: „Vor reveni în coordonarea primăriilor”

Ministrul de Interne consideră că nu este drept ca toate costurile să fie achitate în continuare din bugetele primăriilor, iar polițiștii locali să fie, de fapt, în subordinea MAI. Lucian Bode anunță că în două săptămâni aceștia vor trece din nou în coordonarea administrațiilor locale.

Polițiștii locali se vor întoarce în coordonarea autorităților locale în următoarea perioadă, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

„MAI va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detașați de la diverse unități transferați în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de angajați ai MApN”, spune la TVR Lucian Bode.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, el afirmă că Poliția Locală se va întoarce la coordonarea administrațiilor locale.

„AMR și nu numai a solicitat ca Poliția Locală să revină la primării. (…) Poliția Locală a fost preluată în coordonarea Poliției naționale. Poliția Locală numără în acest moment peste 10.000 de angajați din care aproape 9.000 în operativ. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la Poliția națională. În aceste condiții, considerăm că ei trebuie să se întoarcă la nivel local. De fapt, miercuri creăm premizele adoptării unei ordonanțe de urgență ca într-un timp foarte scurt, probabil două săptămâni, Poliția Locală să se întoarcă la nivel local”, conchide Bode.