„Ministerul Turismului compromite conștient dezvoltarea județului Caraș-Severin!”

Ministrul Turismului a fost din nou interpelat de senatorul liberal de Caraș-Severin, Marcel Vela, în Senatul României. Reprezentantul Banatului de Munte a prezentat un răspuns aberant al Ministerului Turismului la solicitările înaintate în scris anul trecut.

Nemulțumirea lui Marcel Vela prezentată ministrului Turismului a făcut referire la stagnarea unor proiecte turistice aprobate și prevăzute pentru județul Caraș-Severin, conform unei Hotărâri de Guvern din anul 2017, care trebuia respectată și aplicată până în prezent.

Vela a argumentat prin exemplele privind dezvoltarea zonei turistice Semenic; amenajarea şi extinderea domeniului schiabil pe Muntele Mic – comuna Turnu Ruieni; construcţia cabanei Salvamont – Muntele Mic și amenajarea zonei turistice şi domeniului schiabil Nedeia – comuna Zăvoi.

„Am primit, la sfârșitul lunii decembrie, un răspuns halucinant din partea domnului Bogdan Gheorghe Trif, actualul ministru PSD al Turismului în Guvernul Viorica Dăncilă și fost Comisar Șef PSD la Garda de Mediu (cu funcție de secretar de stat) în Guvernul Dacian Cioloș, care acum aruncă detașat și plictisit pisica moartă la colegii săi din Consiliul Județean Caraș-Severin. Am revenit în această săptămână (din februarie 2019) cu o nouă interpelare pentru a clarifica aiurelile din Ministerul Turismului, minister care, iată, compromite conștient șansa și dezvoltarea unui județ cu un potențial turistic de excepție. Totodată, vom vedea și dacă actualii guvernanți sunt indiferenți față de cetățenii din Caraș-Severin, aroganți față de colegii lor socialiști din județ sau pur și simplu…, grav incompetenți și maxim habarniști ca să mai poată guverna România… sau… toate la un loc?”, menționează senatorul de Caraș-Severin.

Și asta pentru că în răspunsul ministrului sunt unele neconcordanțe, spune Marcel Vela:

„În primul rând vreau să-mi comunicați dacă proiectul «Amenajarea zonei turistice şi domeniul schiabil Nedeia – comuna Zăvoi» este o inițiativă a Consiliului Local”, a menționat Vela, care a mai întrebat dacă în tot acest timp de aproape doi ani de la emiterea acelei Hotărâri 558 din 2017 s-a solicitat sprijinul instituțiilor din Caraș-Severin pentru clarificări. Și asta pentru că senatorul Marcel Vela cunoaște faptul că la Zăvoi Primăria nu are legătură cu proiectul privind domeniul schiabil Nedeia – comuna Zăvoi, acesta fiind inițiat de omul de afaceri Romeo Dunca.