Ministerul Sănătății încă se străduiește să-și ascundă greșelile în privința Staționarului 3 de la Reșița?

untitled design set 970x90 px

Fără niciun control prealabil, fără o minimă verificare, Ministerul Sănătății a stabilit anul trecut că Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița poate găzdui bolnavi de COVID-19. Nu a contat cum arată clădirea, de cât timp este în aceeași stare, dacă are sau nu cele necesare sau dacă personalul este suficient și specializat pentru a îngriji bolnavi cu diverse alte afecțiuni. Așa se face că nici până acum nu s-a ajuns la un rezultat în urma controlului făcut tocmai de Ministerul Sănătății.

A trecut o lună și jumătate de când Corpul de Control al Ministerului Sănătății a demarat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Asta după ce, în 1 decembrie, fix de Ziua Națională, pe internet au apărut o serie de imagini în care pacienți internați la Staționarul 3 stăteau dezbrăcați pe holuri. Atât managerul Spitalului, cât și președintele Consiliului Județean au explicat atunci că era vorba despre pacienți cu probleme psihice, deși familia unuia dintre bărbații din imagini a răbufnit, dezmințind orice informație legată de eventuale boli psihice de care ar fi suferit omul în cauză.

Revenind, imediat după apariția imaginilor, Alina Stancovici a fost arătată cu degetul ca principal vinovat. N-a contat că, imediat după desemnarea Spitalului Județean de Urgență Reșița drept spital suport COVID-19, managerul a atras atenția că nu dispune de cele necesare. Ministrul de atunci, Nelu Tătaru, probabil habar n-avea nici câte staționare are spitalul din Reșița, dar mai cum arată sau ce dotări are… L-a desemnat și gata, s-a spălat pe mâini! Același ministru s-a jucat hopa-mitică apoi cu postul de conducere de la Spital, înlocuind-o în mai multe rânduri pe Alina Stancovici cu fostul manager, Waldemar Murgu. De parcă acesta din urmă ar fi transformat Staționarul 3 într-un palat fermecat, iar Alina Stancovici îl preschimba la loc într-o cocioabă dărăpănată…

În fine… Niciun șef de județ sau de oraș nu s-a ostenit să dea o fugă prin spital să vadă în ce condiții stau bolnavii. Când a picat drobul de sare sub forma imaginilor șocante din decembrie, atunci și-au dat seama și ei că acolo e haos. Culmea e că până și Ministerul Sănătății tot atunci și-a dat seama. Dar cum interesul pacienților nu poate fi pus mai presus de interesele politice… schimbări politice să fie, că de sănătate ne-om ocupa mai târziu. Hop, repede s-a și sărit în față cu demiterea Alinei Stancovici. Acum serios. Ce era să facă Nelu Tătaru? Să vină la Reșița, să vadă cum arată spitalul și să spună că e vina lui Waldemar Murgu? Era ca și când ar fi recunoscut că a dat cu bățul în baltă. Sau să iasă și să spună că cel mai mare spital din Caraș-Severin nu poate găzdui bolnavi de COVID-19? Cum ar fi fost asta pentru imaginea partidului în an electoral?

publicitate ziar expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI: Alina Stancovici trebuie să plece! Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița răspunde cu funcția! O va face și penal?

Între timp s-a schimbat și ministrul de la Sănătate. Am încercat să aflăm ce măsuri s-au luat după ce Corpul de Control a făcut anchetă la Reșița. Am primit și răspuns de la Ministerul Sănătății: „Raportul de control întocmit ca urmare a acțiunii de control desfășurată la această unitate sanitară este în curs de elaborare, astfel încât nu putem furniza informații cu privire la cele solicitate, până la această dată. Odată cu finalizarea raportului de control vă vor fi transmise informațiile solicitate care pot fi făcute publice”. Măi să fie… Mult durează… Sau te pomenești că acum se încearcă îngroparea dezinteresului și a adevăraților vinovați. Că de nu, chiar ar fi o premieră… Așteptăm cu interes să vedem dacă ministrul Vlad Voiculescu îi va pune cenușă în cap ministerului pe care îl conduce sau va fi la fel ca ceilalți: veșnic căutător de vinovați în curtea vecinului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/