Ministerul Sănătății decontează! 100.000 de lei pentru spitalul din Caransebeș?

Consilierii locali din municipiul Caransebeș au aprobat un proiect de hotărâre care are ca scop îmbunătățirea accesului populației din Regiunea Vest la servicii medicale de urgență, prin dotarea cu aparatură performantă. Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Sănătății, fiind incluse 10 spitale din vestul țării.

Proiectul, care are ca obiectiv îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, este finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea Infrastructurii sanitare și sociale”. Parteneri sunt spitalele din vestul țării: Arad, Deva, Lugoj, Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Valoarea maximă a finanțării solicitate, aferentă municipiului Caransebeș, este de 40.482 de lei, iar contribuția proprie a municipalităţii la cheltuielile eligibile ale proiectului este în valoare de 809 lei, reprezentând 2%. Fondurile sunt pentru cele două aparate care au fost cumpărate prin Primăria Caransebeș pentru spital. Restul aparatelor, 16 la număr, printre care un computer tomograf performant, au fost achiziționate de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, suma aproximativă care ar putea fi primită de la Ministerul Sănătății fiind de 100.000 de lei, ne-a informat managerul unității medicale din municipiul de pe Timiș și Sebeș, Mihaela Popovici.