Ministerul Educației, dat în judecată! Liceul „Brediceanu” din Lugoj vrea înapoi titulatura de „colegiu național”

Ministerul  Educației a fost dat în judecată de către conducerea Liceului „Coriolan Brediceanu”, care consideră că pierderea titulaturii de „colegiu” a fost un act nedrept și îi acuză pe cei din Minister că au schimbat regulile în timpul jocului.

Anul trecut, la finalul lunii septembrie, toate cele trei colegii existente în Lugoj, respectiv „Coriolan Brediceanu”, „Iulia Hașdeu” și „Valeriu Braniște” și-au pierdut această titulatură ca urmare a rezultatelor slabe ale elevilor la bacalaureat. Motiv suficient pentru ca directoratul celor de la Brediceanu să atace în instanță hotărârea Ministerului.

„În primăvara anului 2018, ministerul a stabilit anumite criterii, criterii pe care școlile care voiau să obțină titlurile de colegiu trebuiau să le îndeplinească la vremea respectivă. Noi am făcut documentația perfect după acele criterii stabilite inițial de Minister, îndeplinind la vremea respectivă toate criteriile, însă evaluarea a fost făcută în vară, după ce Ministerul a schimbat parte din criterii. Noi considerăm că au fost schimbate regulile în timpul jocului și de aceea am dat Ministerul în judecată, sperăm într-o rezolvare favorabilă. Termenul următor este 6 iunie, când sperăm să fie și termenul final”, a precizat profesorul Aurelian Sima, director al Liceului „Coriolan Brediceanu”.

Directorul unității de învățământ din Lugoj a subliniat că acțiunea pe care a întreprins-o împotriva Ministerului Educației nu este una de orgoliu, acesta considerând că școala pe care o conduce merită titlul de „colegiu”, ca dovadă a rezultatelor obținute de elevi. Dacă acest proces va avea un rezultat favorabil, „Brediceanu” este singura instituție de învățământ din Lugoj care are șanse să-și recapete titulatura.